august 31, 2022

Det er ingen hemmelighet; jeg liker ordtak, selv om jeg ofte surrer litt i ordene og dermed ikke alltid sier de helt rett. Allikevel liker jeg de fordi de innehar en stor dose sannhet. De har ikke dukket opp i språket bare sånn helt tilfeldig. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Smak på den setningen. Hva kan den bety for deg, akkurat nå?

Skjer uforutsette ting bare fordi vi er uheldige?

Retorisk spørsmål, eller kanskje du faktisk tenker at “ja, jeg er alltid uheldig”. I såfall så håper jeg du lytter til episoden over her. Dette handler jo om tro – eller livsfilosofi. Å gå rundt og tenke du alltid er uheldig, at det alltid er du som trekker det korteste strået, er mer en måte å leve live enn en sannhet om livet. Og det er her uttrykket Aldri så galt at det ikke er godt for noe, kommer inn.

Det er selvsagt ikke gøy når noe plutselig står oppi en teknisk utfordring midt i en lansering, det blir flystreik dagen før du skal på ferie eller du blir stående i kø på vei til et viktig møte. Den umiddelbare og veldig naturlige reaksjonen er irritasjon, frustrasjon og sinne. Og gjerne litt selvmedlidenhet også (Hvorfor skjer dette meg?! Hvorfor akkurat nå?!) Sånn er vi vel alle. Vi liker tross alt å ha en viss forutsigbarhet og gode planer i hverdagen. Spørsmålet er bare; hvor lenge skal vi utbrodere disse umiddelbare følelsene?

Det som gikk galt kan være godt for noe

Når du har ristet av deg den umiddelbare frustrerende følelsen, og kanskje fått ut noen gloser som ikke egnes på trykk, så kan det være en idé å minnes ordtaket – Aldri så galt at det ikke er godt for noe.
For selv om noe ikke gikk etter planen, kan det gå godt forde?

I episoden over her så forteller jeg om en hverdagslig opplevelse jeg hadde her om dagen. Noe som egentlig rotet til hele morgen-rutinen min, gav meg muligheten til å skravle med eldstemann og få alenetid med ham. Det som kunne blitt masse stress og kaos, ble veldig fint.

Hverdagen er full av sånne opplevelser, og dermed er hverdagen også full av muligheter til å snu situasjoner. At det som gikk galt kan bli til noe godt:
En som tilsynelatende sniker seg foran deg i køen på Kiwi kan gi deg tid til å huske å kjøpe ekstra havregryn, som du egentlig hadde glemt.
Bilkø hjem fra jobb pga plutselig veiarbeid kan gi deg tid og rom til å ta den telefonen du ellers ikke ville rukket.
Når noen krever mer av deg enn du kjenner er greit, gir det deg en mulighet til å sette grenser!

Det er ikke for ingenting at ordtak finnes.
De innehar en god dose sannhet, og så er det opp til oss om vi vil ta de til oss som livsvisdom eller ei.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}