februar 21, 2018

Jeg vet at for mange så er barseltid det samme som fri fra jobb, cafebesøk og barselgruppe.
Jeg har aldri vært der.

barseltiden

Barseltid var og er kreativ tid

Jeg startet som coach da eldstemann var 3 mnd (samme som lille jenta er nå) og fortsatte med å skrive bok mens jeg gikk hjemme med tredjemann. Jeg satset på webdesign mens fjerdemann var baby, men hva nå?

Jeg har lovet meg selv dyrt og hellig å ta godt vare på denne dyrebare, fine og sårbare første tiden med Sonja.

Mens jeg tygde på denne teksten så kom jeg over en annen artikkel som tok et “oppgjør” med et samfunn der vi på den ene siden skal ha barn, men samtidig forherliger viktigheten av såkalt egentid og egenutvikling. Jeg skal ikke begi meg inn i den diskusjonen offentlig, men jeg har gjort meg en del erfaringer som selvstendig næringsdrivende og mamma til fem små i samme periode som jeg har bygd opp bedriften min. Og barseltiden har gjerne vært den mest kreative perioden med masse ideer og lyst.

Hodet mitt klarer ikke å stoppe å tenke nytt og nye prosjekter vil se dagens lys dette året, men IKKE på bekostning av. For når tiden går, så går den. Bokstavlig talt. Vi får den ikke igjen. Og lite, om noe, er mer verd enn å være tilstede med de som faktisk betyr mest for oss.

barseltiden

Frykten for å falle tilbake til gamle mønstre

Det er lett å være i vater når ting er i ro. Det er lett å mene mye, og “det riktige” på avstand, men jeg skal være ærlig å si at jeg må gjøre små men viktige grep for ikke å falle tilbake i gamle mønstre. Som å slå av varsel på Messenger og øve meg på fortsatt å si nei, selv der det er lett å si ja. For jeg har hatt sort belte i å multitaske og i det å bli dratt inn i andres agenda. Og det er også bakgrunnen for at jeg må si høyt at jeg nå velger annerledes.

Å forherlige det vi ikke har

Det er så lett å forherlige feks barseltiden FØR den inntreffer («å da skal jeg bare…❤») eller ETTER at den er over, med savn («å hadde jeg bare…»). Det er som om vi med åpne øyne er villige til lure oss selv til å tro at “om bare…” så skal vi selvsagt gjøre ALT så mye bedre og mer riktig.

Jeg bruker barsel og babytid som eksempel fordi det er det jeg står midt oppi selv, men det samme kan gjelde alle andre viktige «tider» i livet. Tider som vi ikke får igjen men faktisk må ta valget å være i når den først er her. På mange måter er det den ultimate testen; klarer vi å gjøre endringen i det vi står mitt oppi her og nå? Eller lever vi i illusjonen og løgnen at det må skje noe utenfor oss selv før vi kan få livet som vi ønsker det (og være den vi ønsker å være).

Les gjerne. Del gjerne. Eller ikke. Bare du velger i dag, om så bare i 5 min, å være fullt tilstede med det eller de som er viktigst for deg.

Den ultimate testen er om vi klarer å være den vi vil være i det vi står midt oppi. Ikke leve i illusjonen og løgnen om at endringene må skje utenfor oss selv. Share on X
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Jeg visste aldri at jeg kunne få gode og pålitelige stavekastere på nettet som virkelig kan hjelpe mennesker som meg som hadde behov for et forhold. Jeg ble skilt fra kjæresten min da han slo opp med meg og gikk tilbake til sin eks-kjæreste, jeg var så ødelagt og hjertebroken. Jeg var ikke meg selv lenger, ikke før en venn av meg henviste meg til en stor mann kalt Great Baba Ogbogo om at han kunne være til hjelp for min situasjon. Til å begynne med tvilte jeg på, og kontaktet ham senere, og han sa til meg at han vil få en kjærlighetsforberedelse forberedt på at jeg skulle få kjæresten tilbake til meg. Etter å ha fått det nødvendige, gjorde jeg alt som han instruerte, og til min største overraskelse fikk jeg en samtale fra kjæresten min om at han skulle komme hjem, og han var lei for alt han fikk meg til å passere. Resultatet var vellykket, og i dag lever vi lykkelig. Jeg ga ham mitt ord om at jeg vil dele min erfaring med verden slik at andre kan få hjelp av noe slag fra ham. Du kan sende ham via e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller for å få et raskt svar, skriv ham på WhatsApp-linjen hans +234902018697

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}