januar 25, 2018

Ja hvor ble det av tiden?

Timen i går forsvant. Timene denne uken har vært fylt opp. Og hva har vi brukt alle disse timene til?

Jeg VET at det er teit å stupe inn i telefonen, sjekke Facebook oppdateringer og «det perfekte livet» på Instagram. Jeg vet det så inderlig godt, og allikevel gjør jeg det. Det er som å spise sjokolade hver dag. En avhengighet. En vane, nesten en rutine; våkne, sjekke telefonen. Hoppe i dusjen, sjekke telefonen. Spise frokost, sjekke telefonen. Ganske absurd egentlig. At i en tid der vi vet så mye om hvordan sinnet påvirkes, hvordan vi blir det vi tenker og fokuserer på, så velger vi å ha fokus på alle andre.

For det er jo det vi gjør når vi tilsynelatende uaffektert sveiper gjennom feed´en. Kanskje byr på et hjerte eller tommel opp her og der. Ja for det betyr jo ingen ting, ikke sant. Vi vet jo at det vi ser ikke er hele sannheten.
Allikevel velger vi å bruke den kanskje viktigste tiden på hele døgnet på å kikke på andres liv.

Vi velger

Vi velger å starte dagen med å klikke rundt på Facebook og Instagram. Vi velger å la tankene (og energien) drive med og handle om andres liv. Og så starter den; kverna i hodet. “Hun ser så bra ut”. “Jeg fatter ikke hvorfor ikke jeg få flere følgere”. “Tenk å bo sånn….”. “Hun kjenner jo alle (!)!” “%$&#% ! Hvorfor gjorde ikke jeg akkurat DET!” “Ja særlig man kan se så fresh ut”.
1 min blir til 10 min. Og så 30 min. Klokka går. Det er ting du bare nå få gjort.
Klokka går fortsatt.

Det hadde vært digg å fått unna ting i dag. Kanskje ringt han som kunne fikse den annonsen for deg på Facebook. Men det var noen bilder han trengte først… Men den halvskrevne bloggen kanskje? Ikke at du føler deg så veldig inspirert akkurat nå. Det er jo ikke akkurat halve Norges befolkning som leser siden din… Kanskje du skal hive deg på det kurset så det kan bli noe stell på alt dette, en gang for alle! Andre ser jo ut til å fikse det OG tjene gode penger. Men kurset kosta ganske mye… usikker på om det lønner seg..

Du klikker på telefonen igjen. Tar bildet av utsikten fra kontoret. Kanskje bilde av kaffekoppen med teksten; “Klar for dagen!”. Du vil ikke inrømme det, men du kommer til å sjekke telefonen igjen, gjennom hele dagen, for å sjekke hvor mange som har klikket liker på akkurat det bildet. Er du heldig så har noen kommentert også. Så kan du ha en slags dialog i kommentarfeltet. De sier det er lurt for spredning av postene på sosiale medier. Ikke det at dette kaffekoppbildet har så stor betydning for det du jobber med, men alt er jo bedre enn ingen ting.

En dag uten en plan

Joda, du vet sånn ca hva du gjerne skulle ha fått unna i dag, men hva når mailene hoper seg opp. Når meldinger tikker inn. Når samvittigheten gnager. Når du innser at du igjen har utsatt det du burde hatt klart allerede på mandagen som var.

Ut av meg sjæl opplevelse

Jeg åpner ikke lenger telefonen på morgenene. Men fortsatt tar jeg meg selv i å bruke unødig tid til å sose rundt på Facebook eller Instagram. “Brød og sirkus til folket”. Det finnes heldigvis noen gode unntak, mennesker og sider det er verd å følge for inspirasjon, motivasjon og kunnskap. Men mye er bare en sniktitt inn i andre menneskers liv. Andres agenda.

Jeg var dypt ned i andres agenda en tid. Dypdykk. Jeg var så langt inne i andres fokus at jeg helt glemte mitt eget. I en periode klarte jeg ikke å sette egne mål. Alt handlet om det andre trengte. Å please kundene var viktigst. Selv om det betydde at jeg satt foran skjermen hvert ledige minutt. Alt jeg hadde av egne ideer og drømmer ble enten skjøvet på eller rett og slett forkastet før de overhode ble prøvd ut.

Alt for en grunn

Et onlinekurs gav meg en nedlastbar pdf. Én side som skulle fylles ut hver dag for å få fokus. Det var en “ut av meg sjæl” opplevelse. Oppi alt av andre prosjekter, andres mål og drømmer, så bestemte jeg meg for at dette skulle JEG gjennomføre, for meg! Det ble starten på slutten. Fra andres agenda til min egen. Og sakte men sikkert tok Dagsplanen form. I skrivende stund jobber jeg med en større utgave. Mitt prosjekt!

Alt for en grunn. Alltid! Share on X

Et steg i riktig retning

Dagsplanen var vesentlig for meg. Kanskje er den akkurat det du også trenger for å ta et steg i retning! Fokus på det du vil ha gjennomført! Uten å la deg vippe av pinnen av alle distraksjoner (andres agenda).
Last den ned her http://ragnhildhannoschock.no/dagsplanleggeren/

Fokus - fordi det handler om din tid!

Når morgenene begynner litt (for) tidlig. 


Du hadde egentlig tenkt å ... men så er det som om Facebook og Instagram bare suger deg inn i sin verden. Du "skal bare" sjekke litt men ... og klokka går...

Få gratisversjonen av Dagsplan samt inspirasjon og tips til hvordan ha fokus for å gjennomføre. Jeg sender deg også en liten hilsen på e-post når jeg har nye artikler å dele.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}