februar 10, 2020

Tenk om alt hadde vært perfekt (hva nå enn hver av oss legger i det ordet). Men tenk deg det. Det perfekte tidspunkt. Du vet, når alt bare ordner seg. Når du føler nøyaktig det du vil føle. Når alt går på skinner. Når ting rett og slett flyter, uten anstrengelse. Da, vet du. DA er det mye vi kan gjøre da.

Hva er det perfekte tidspunkt?

La oss si at du vil opp med ny nettside. Eller kanskje et nettkurs. Du ser det for deg. Kan kjenne gleden over suksessen som vil komme. Endelig ut på nett, sånn ordentlig. Endelig skal du kunne trappe ned på den vanlige jobben din for å konsentrere deg om det du egentlig vil drive med. Endelig skal det bli flyt i hverdagen.
Du må bare ha litt mer penger først… Du må bare finne den designeren først…. Du må bare gjøre et par andre ting, først… Du må bare bli litt tryggere på det du skal si først… Kanskje først kjøpe et stativ for å kunne filme.. Kanskje først ta flere kurs så du kan mer… Men SÅ, så skal du i gang!

Du venter, og venter og venter litt til på det perfekte tidspunkt.

Det er bare det at du kan ende opp med å vente i all evighet… Og dermed gå glipp av den egentlige muligheten.

Den følelsen – der ligger muligheten

Jeg tror ingen ting er tilfeldig. Når vi “plutselig” ser noe, blir oppmerksom på et ord, en setning, en opplevelse eller følelse – det er da, i det øyeblikket, vi har muligheten.

Som da jeg brått kjente at NÅ trenger og VIL jeg gjøre yoga. Om så bare 5 min! Med lego og unger rundt meg. Det ble perfekt. For det jeg ville var å gjøre noen yoga øvelser. Kjenne på styrke, balanse og smidighet. Og det fikk jeg. Litt er alltid bedre enn ingen ting.

Jeg ble intervjuet av Maria Mork – Partolken – her om dagen. Deilig samtale om fokus. Vi var innom også dette; hvordan vi alle går rundt og venter på det perfekte tidspunkt slik at vi kan starte å gjøre endringer. “Når bare…..”

Søken etter konstant kontroll

Kanskje er det sånn at vi ubevist, og som en naturlig del av det å være menneske, alltid vil søke en viss kontroll. Også på det vi faktisk ikke kan ha kontroll over. Som hvordan ting skal utfolde seg i fremtiden. Men fordi vil gjerne vil ha kontrollen, så lager vi oss bilder og antagelser om hvordan ting må være for at vi skal være lykkelige, glade, suksessfulle, finne kjærligheten, få opp den businessen. Vi glemmer det som er det egentlige viktige; hva er følelsen vi ønsker å oppnå?

Jeg har så masse, masse jeg ønsker i dette livet, og så masse mase jeg allerede har fått erfare og bragt inn i livet. Og alt det gode som har kommer har én fellesnevner: det kom på det perfekte tidspunkt! Akkurat når jeg ikke hadde kontroll, eller visste hvordan. Når jeg kanskje følte meg på ekstremt tynn is men valgte å stole på den lille stemmen som sa jeg skulle fortsette. Når jeg handlet og etterpå tenkte; “hæ? gjorde JEG det??” fordi jeg handlet på instinkt og intuisjon og lot alle rasjonelle tanker fare.

Hadde jeg ventet, hadde dette aldri blitt noe av

Hadde jeg ventet på det perfekte tidspunktet, der jeg hadde rett utdannelse og kunnskap om å ta bilder (for ikke å snakke om å kunne skrive 100% korrekt norsk uten feilstavelser) så hadde Enkelt – fra kunstig til naturlig aldri blitt laget og trykket.

EnkeltNaturlig

Hadde jeg ventet på det perfekte tidspunktet, der jeg hadde en større e-post liste, hadde penger å investere og en skikkelig forretningsplan, så hadde Dagsplan aldri blitt produsert.

Hadde jeg ventet på det perfekte tidspunktet der jeg følte meg smart nok eller hadde nok tid, så hadde jeg aldri startet en eneste business!

Hadde jeg ventet på det perfekte tidspunktet, der vi hadde hatt et stort hus, hadde potensielle barnevakter i nabolaget og vært sikker på at andre ville applaudere valget mitt, så hadde jeg aldri fått fem barn.

Enkelt -fra kunstig til naturlig ble til fordi jeg så inderlig gjerne ville gi andre en mulighet til å kunne lage og servere sunnere mat, helt enkelt!

Dagsplan ble til fordi jeg selv hadde kjent på og erfart baksiden av det å drive egen bedrift når vi konstant går rundt og skal please andre, og glemmer våre egne drømmer… Og selv kjent på den vanvittige effekten det er å sette av morgenen til å reflektere og sette prioriteringer, FØR mobil, e-post eller andre distraksjoner får oppmerksomheten. Å bruke noen minutter på å finne ut: Hvem vil jeg være i dag? Og hva vil jeg gi prioritet?

Samarbeid som med Wisdom From North og WP Skolen har blitt til på bakgrunn av en visshet om at “dette er rett vei, dette vil jeg”, uten at jeg klart å sette ord på hva som har vært “riktig” eller hvorfor. Og en sterk lyst til å skape noe av stor verdi. Jeg har sagt ja, i øyeblikket, og stolt på følelsen som har vært et tydelig “JA!”.

Og de fem barna? De ble til av ren kjærlighet <3

Det perfekte tidspunktet er nå. Akkurat nå.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}