september 25, 2015

Du skulle ha satt fokus med en gang, men…

Morgenene begynner alltid litt (for) tidlig​. Frokost skal serveres. Barn skal leveres. En vaskemaskin må settes på…

Du henter deg kaffe. Har knapt fått håret tørt etter dusjen. Knekkebrød med en skive ost. Du er klar for dagen!

La dagen begynne!

Maskinen slås på. Du hadde egentlig tenkt å … men så er det som om Facebook og Instagram bare suger deg inn i sin verden. Du “skal bare” sjekke litt. Egentlig er det ingen ting av stor verdi der inne men ​fingeren scroller på automatikk nedover siden. Andres liv. Andres agenda.

Andres agenda

Uten å helt registrere det, er du allerede inne i alle de andre sin hverdag – bilder av barn. Bilder av mat. En oppfordring om å dele. Et provoserende innlegg. Ett inspirerende sitat. Du tar deg selv i å kommentere på en blogg, like et innlegg. Besvare en Messanger-melding. Før du på automatikk åpner mailboksen. Og der! I det sekundet så er du en brikke i andres agenda.

andres agenda

Mailboksen forteller deg hva du må gjøre i dag; kunder som trenger hjelp. En krise her og et spørsmål der. Tilsynelatende korte gjøremål men hver av de krever din oppmerksomhet. Du må hoppe imellom de ulike sakene og menneskene. Prøve etter beste evne å besvare, fikse og hjelpe.

Så tikker det inn en melding om du vil være med ut en tur. En venn vil gjerne lufte noen ideer. Selvfølgelig sier du ja, nesten uten å tenke over det.
Og på veien rekker dere også en kopp kaffe. Kjempe hyggelig! Det er bare det at tiden går…

Ups..! Hva skjedde?

Du kommer på det du egentlig hadde tenkt å gjøre i dag. ​
Den ideen som lenge har kvernet i hodet. Det prosjektet du vet du bare få kommet i gang med. Den telefonen du har utsatt alt for lenge allerede. Men nå er klokken så mye at om du skal rekke noe som helst nå så må du bare droppe tanken om å være kreativ og bare komme i gang.
Men nå er mailboksen fyldt opp igjen. Og du må jo nesten svare folk…

agenda

Klokken er blitt “hente barn, middag, aktiviteter”-tid. Maskinen må legges bort litt. Du tenker du må fortsette senere i kveld.

Men “senere i kveld” så ville ikke minstemann sove og eldsteman har mye på hjertet som du ikke bare kunne overse. Og partneren din vil også ha litt av tiden din, når huset smått om senn er stille. ​

Rundt midnatt stuper du i seng. Du hadde en plan om å legge deg senest kl 22.00… Det ble med tanken. Men i morgen, DA skal du få gjort masse!

Om du kjenner deg litt igjen i historien over, så ta en titt her.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Å det kjente jeg meg veldig igjen i Ragnhild! Så mange dager som har gått med til akkurat dette! Godt å lese det og se seg selv utenfra. Når jeg blir bevisst hva jeg bruker tiden på er det mye lettere å gjøre noe med det?

  1. 🙂 Du er ikke alene. Og så ender man opp med følelsen av å ikke ha fått gjort noe (selv om det jo egentlig ikke er sant, men…)
   Nå har jeg brukt denne Dagsplanleggeren HVER dag med unntak av noen få helgedager og det har gjort en fenomenal forskjell! – se linken som ligger nederst i artikkelen.
   HVER morgen, med dagens første kaffekopp, fyller jeg den ut. Og bruker den som en guide gjennom dagen på hva jeg har lovet meg selv å ha fokus på og gi prioritet den dagen.
   Det tok noen uker å implementere rutinen, men nå klarer jeg ikke å ta den kaffen uten å samtidig fylle ut Dagsplanleggeren 😀
   Apropos bevissthet; det blir ekstra tydlige når du får skrevet det ned, og må se på det du har skrevet, hver dag.
   Masse, masse lykke til – klikk linken, last ned Dagsplanleggeren og fyll den ut 😀

 2. Hmmm….. har du spionert på meg eller????…..
  huff… ja.. må innrømme at det der var “spot-on” altså!
  Takk for fin dagsplanlegger 😀

  1. 😀 ha ha nei men “du er ikke alene”. Og så bra du lastet ned Dagsplanleggeren. Har du skrevet den ut? Fylt den ut i dag? 🙂

   Ønsker deg en fin, fin dag:)

 3. Skulle tro du hadde vært flue på veggen hjemme hos meg. Godt å lese at det var flere enn meg som har det slik. Altfor mange prosjekter og steder å skulle ha fokus på samtidig! Jeg synes sidene dine var veldig fine. Kan jeg spørre deg hvor/hvem som har laget de? Jeg tenker faktisk å legge noen av mine kunnskaper (helt andre enn de du selger) ut på nettet på samme måte. 🙂
  Hører gjerne fra deg og ønsker deg en fin dag.

  1. Hei Marit:)
   Du er på ingen måte alene. Jeg opplever at det er det som gjør at så mange lar drømmen og de gode ideene forbli nettopp det, fordi fokuset hele tiden spres og at hverdagen mest handler om å serve andres agenda. Men i det du sett fokus, planlegger og velger å si nei til det som tar deg bort fra ideen og heller velge å gjøre det som tar deg nærmere realisering, så skjer det noe! 🙂

   Takk 🙂 Jeg har satt opp siden min selv.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}