november 12, 2019

Det er mye som surrer rundt i hodet mitt. Tipper jeg ikke er noe unntak;) Det er ofte de litt dypere temaene jeg fascineres mest av. Gjerne i kombinasjon med mer “verdslige” og fysiske temaer som “hva gjør at noen har mer suksess i business enn andre“.

Den tynne linen

Ord som “suksess” krever forklaring og har en rekke definisjoner (hva er feks “suksess” for deg?) Denne podcasten og artikkelen handler ikke om det, i dag, men om den tynne linen. Jeg kommer tilbake hva jeg mener med det.

Men først: lytt til siste podcast episode. Det er du og jeg i bilen. Og jeg har noe å dele med deg.

Hva du har kontroll over

Det er kun to ting du har kontroll over:
1. Hva du velger å tenke her og nå, om hva som helst. For hva du tenker om en situasjon vil påvirke hvordan du føler. Og hvordan du føler vil påvirke hvordan du reagerer. Dette har du kontroll over. Selv om det ikke alltid oppleves sånn. Når du tar deg selv i å reagere fordi det er noe du frykter, hva er det du tenker om situasjonen? (tenk om jeg gjøre feil, hva om ingen liker dette, tenk om noen blir skuffet, hva om jeg ikke får det til….). Er det det den hele og fulle sannheten eller kan du velge å vri tanken?

2. Hva du ønsker deg, i fremtiden. Drømmen eller visjonen din. Den er din! Du kan gjøre den så fargerik og deilig som du bare vil. Du kan fullt og helt ta kontroll på hva du ønsker deg for fremtiden.

Det du ikke har kontroll over…

… er det som ligger i mellom her & nå og den drømmen.

Og her kommer den tynne linen inn som et godt bilde.

Se for deg at du står i det som er her & nå. Det er som kanten på en klippe, eller ved bredden av et vann som på bildet over. Rundt deg kan du samle kunnskap, erfaring, vennskap og støtte fra de du ønsker. Her & nå er utfordrende i det å velge tanker som gir deg den opplevelsen du ønsker. Samtidig er det et trygt sted. Her og nå er der du kan ha fokus på “alle andre” og på alt som er feil. Her kan du misunne og klage, eller håpe noen magisk skal gi deg vinger så du kan fly over til…. drømmen. Den visjonen og drømmen som ligger der på andre siden, bak et tåkehav.

Du må gå alene

Foran deg er starten på en tynn line. Kanskje kan du kun se en meter frem. Resten av veien, mellom her og nå og drømmen, er dekket av tåke. Du vet ikke hvor lang linen er, eller hvordan det ser ut der i tåkehavet. Faktisk så vet du ingen ting, annet enn at du må ut på den linen, alene, for å nå drømmen.

Det som kan hjelpe deg er den erfaringen og kunnskapen du har samlet opp i her & nå. Det er godt å ha støtten fra de rundt deg, men du må gå alene ut på den tynne linen for å nå drømmen.

Det vil ikke bare være enkelt å våge seg ut på den linen. Du har ikke kontroll. Du kan ikke ha kontroll, men du kan velge tillit. Og å ha fokus på den drømmen der fremme.

Lytt hele episoden over her. Og ta en titt på denne videoserien i 3 deler.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}