november 23, 2022

En god start på dagen starter med hva du gjør i det du halvt i svime finner sengen for natten. En god start på dagen starter med å legge bort mobilen, før du treffer sengen. Gjem den i en skuff om du må. For en god start på dagen er en start der du kan samle deg om det som er viktig, for deg, og la alle andres agenda ligge til du er klar.

En god start trenger ikke være perfekt

Vi kan ikke alle sette av en hel time til å lytte til vakker musikk, skrive i en journal, meditere og trene. Men hvis du kan (dvs at du faktisk har mulighet til å gi deg selv slike morgner, om du bare vil), så gjør det! De aller fleste meldinger, mailer for ikke å snakke om sosiale medier og nyheter kan fint vente en time eller to.

For alle andre så handler det ikke om perfekte morgener, om å være i komplett Zen-modus. Nei, det handler om å gjøre noen konkrete valg, allerede kvelden før, og velge noen få minutter hver dag til å samle deg. Til å sette din agenda. Til å være åpen for svar som du ellers ville oversett.

Du kan se videoen over eller lytte til podcast versjonen under her.

Og scroll litt lenger ned for å kun lytte til morgen meditasjonen.

En bedre morgen ved å stille deg selv spørsmålene

Hver morgen i mange år, har jeg stilt meg selv de samme spørsmålene. Helt åpent. Uten å bli fristet til å pynte på svaret eller gi meg selv “riktige” og “korrekte” svar.

Før mobilen blir åpnet. Sammen med morgen-kaffen og Dagsplan, så stiller jeg meg selv helt åpen for de svar som måtte komme, akkurat i dag. Noen dager gir de fullstendig mening. Andre dager kan jeg bli overrasket over svaret, men alltid blir det en ledestjerne for dagen. Et innblikk inn i hva jeg kan forvente meg. Og et kompass å navigere etter.

Jeg vil gjerne dele noen av disse spørsmålene med deg, så jeg samlet de i en meditasjons-øvelse som du kan lytte til under her. Du finner den også i podcast episoden og videoen over, men under her så kan du lytte til øvelsen uforstyrret.

Morgen meditasjon – spørsmålene som gir fokus og tilstedeværelse

I dag vil jeg være..

Hva gjør deg tilfreds? Lykkelig, om du vil. Er det alt det du tenker du må oppnå, og vise frem? Venter du hele tiden på en ny morgen, eller er her og nå alt som trengs. – Dette er et utdrag fra artikkelen du finner her >> Å gi deg selv en god start på dagen gjør deg kanskje ikke lykkelig gjennom hele dagen. Ei heller vil det løse alle problemer og utfordringer, men det kan gi deg en lykkefølelse her og nå!

Ved å spørre deg selv “I dag vil jeg være”, og være åpen for svaret som kommer, så kan du kjenne på en ny kraft, en ny selv-kjærlighet, en ny styrke og en retning. For du kan velge! Og du kan velge morgenen din. Om den består av 10 min med kaffekoppen i ro, eller du er så heldig å kunne bruke en hel time. Uansett hvor mye, så er det din tid. Og der og da kan du sette din agenda. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}