januar 4, 2015

image haug med sokker

Tenk om livet var som en haug med sokker.

Eller mer korrekt; tenkt om alle ideene dine representerte en sokk 😀 Snodig tanke, kanskje, men se for deg følgende:

En haug med sokker. Noen store, noen små, noen rosa, de fleste sorte, et par prikkete og noen med striper. Alle samlet i én haug. Kanskje på tide å rydde sokkene inn i de riktige skuffene, tenker du kanskje. Det er bare én hake – det finnes kun én sokk av hver. Ingen par. Kun én rosa, en blå, x-antall sorte men i ulike størrelser. Partner-sokken er søkk borte! (Kjenner du deg igjen? 😉 )

Valget

Med alle disse sokkene så har du to valg; hive de eller la de ligge der i haugen sin i påvente av at den andre parten skal dukke opp. For uten den andre sokken, er den ene ubrukelig. Med mindre du synes det er greit å gå med én litt for liten rosa sokk og én litt for stor sort sokk;)

Tilbake til det jeg innledet med; tenk hvis alle ideene dine representerte en sokk. Én ide er liten men fargeglad, én ide er stor og litt skummel. En er litt slitt men like fin, en er perfekt. Problemet er at ideen mangler det som gjør den hel. Enn så lenge er det kun en idé.

Du har nå to valg; forkaste ideen eller samle de et lurt sted i påvente av det éne du trenger for å iverksette ideen.

Jeg har gjort begge deler, både når det gjelder sokker og idéer. Men det meste tar jeg vare på. Dvs jeg har nok vært flinkere til å ta vare på sokkene enn idéene. Og det er dumt. For om idéen ikke blir skrevet ned noe sted og samlet så forsvinner den, like fort som den kom. Og det er spesielt irriterende når ideens makker og forløser plutselig er der, men ideen er forkastet og glemt….

Så når jeg nå ser haugen med sokker…

så skal jeg ikke lenger vurdere å kaste, men la de pent ligge, og nøye lete etter partneren hver gang en ny vask er ferdig.
Og når jeg nå får en idé, uansett hvor liten eller stor, så skal jeg skrive den ned og la den få modnes i påvente av å kunne bli brukt i en perfekt sammenheng.

image sokker

Hvordan er det med dine sokker og idéer?

Hvis alle sokkene i din sokkehaug representerer én idé, hvor mange idéer har du så langt tatt vare på?

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}