oktober 17, 2018

Å jobbe som selvstendig er ingen dans på roser.

Det er mye moro, masse spennende, utfordrende og gøy. Men også ensomhet, jobb til langt på natt, press og usikkerhet. Da betyr det ekstremt mye å ha en partner som forstår, som kan støtte, sette ned foten når det trengs og tåle at det blåser. Jeg vet det ikke er alle forunt.

Når jobben er livet og motsatt

Mannen min har sett og vært en del av alt det jeg bringer inn i livet med det å være selvstendig i jobb. Og mer til;) Inkludert 5 små barn. Det krever sitt, av begge to. Og det krever at begge vil den andre vel.

Om du synes det er greit å lese på engelsk, så ta gjerne en titt på denne artikkelen her .

Hvordan vi har det på jobb påvirker hvordan vi har det hjemme, og motsatt.

Setningen over er kjent, og jobber du selvstendig så er det intet unntak. Eneste forskjellen er at du ikke kan forlate jobben på ettermiddagen… Den henger liksom ved, hele døgnet;)
Det er ikke bare, bare å skulle være partner til en som bare “må” fordi en kunde krever det eller det er deadline på et prosjekt. Og dette “må” betyr som regel å jobbe på kvelden (og noen ganger natta….), å ha tusen ideer i hodet og ikke ha et lunch-rom på jobben hvor frustrasjoner kan deles med kollegaer. Så det er partner som får hele pakka!

Jeg forsøkte, ubevisst, i flere år å “skåne” ham. Han hadde sin jobb, jeg hadde min. Men min jobb ble ikke avsluttet kl 17…. Så jeg skjønte;

Jeg trenger ham på laget

Jeg trenger støtten
Jeg trenger å få lufte tankene
Jeg trenger å få ut frustrasjonene
Jeg trenger at noen setter ned foten innimellom
Jeg trenger en som kan gi meg nye nye vinklinger på utfordringer

Det handler om gjensidig respekt
Om å ville forstå hverandre
Å sette av tid, til hverandre.
Om å inkludere hverandre

Jobben min skal ikke stå i veien for forholdet!
Jobben min skal bringe inn noe positivt til forholdet!

Kjenner du deg ikke igjen?

Om du jobber selvstendig, og har en jobb som krever av deg, men du opplever ikke den støtten jeg her skriver om. Isteden kjennes det tomt og alene. Det er som om jobben “truer” forholdet, eller kanskje er det motsatt…
Jobben din trenger ikke stå i veien for forholdet. Og partneren din kan bli din beste støttespiller.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}