februar 20, 2020

…bare ved å skrive ned ordet “lykkelig” på et stykke papir?

Før jeg går dit, og snakker om dette med lykke, så har jeg lyst til å spørre deg; hvem bestemte du deg i dag for å være?

Oppskriften på stress, uro, opplevelsen av å være overveldet, misunnelse og følelsen av å ikke får det til, er å starte dagen med å sjekke telefonen!

I det du åpner telefonen blir du automatisk dratt inn i alle andres agenda. Alle andres drømmer, behov og krav.

Hvem vil du være i dag?

Still deg selv det spørsmål, akkurat nå; I dag vil jeg være…

Svaret kan være én av to.
Enten så svarer du deg selv utifra ego, eller frykt eller det du tror du må være i dag, for å lykkes.
Hvordan vet du om det er nettop det du gjør, at svaret kommer fra ego eller frykt?

Legg merke til følgende: begynner du med en gang du har svart å vurdere ditt eget svar? Begynner du å stille spørsmål med ditt eget svar? Analysere ditt eget svar… for så å erstatte ordet med et ord du tenker er smartere. Eller rett og slett ser “finere” ut på papiret?

I dag vil jeg være…

Prøv igjen. Hva er det FØRSTE ordet som dukker opp?

Utfordringen nå er å ikke begynne å analyser det ordet. La være å forsøke å forstå hvorfor akkurat det ordet falt ned i hodet, akkurat nå. Eller bli fristet til å komme opp med en masse forklaringer på hva det ordet muligens betyr.

Bare still deg selv spørsmålet; I dag vil jeg være, skriv det ned, og så slipp det.
Ha tillit til at det ordet er rett for deg, akkurat i dag.

Det magiske ordet

Hver morgen, før jeg åpner telefonen eller mac’en – før jeg sjekker en eneste mail eller messenger, så sitter jeg med Dagsplan. Ett av spørsmålene er nettopp “I dag vil jeg være“. Og jeg har trent meg selv opp til å gi slipp på ego og behovet for å forstå, og isteden ha full tillit til at det ordet inneholder akkurat det jeg trenger i dag.

Lytt til denne ukens podcast episode om akkurat dette

https://open.spotify.com/episode/4L3l1f1LY3l2t3tmtJLBP7

Er det mulig å bli lykkelig av å bare skrive det ordet ned i en Dagsplan?

Ja.
“Lykkelig” var ordet som datt ned i hodet i dag morges, uten at jeg forsøkte å forstå hvorfor eller hva det skulle innebære. Lytt til lydfilen/podcast episoden litt lenger opp her så hører du hele historien.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}