oktober 25, 2019

Bli med på biltur. Denne gangen babler jeg om de ordene og setningene vi automatisk bruker når ting ikke går helt på skinner…. eller noen spør “hvordan går det?”

Hvorfor ber du om to forskjellige ting?

Du vet hvor “lett” det er å være dyp og tenke de “riktige” tankene og si “de riktige” tingene når du sitter en sen kveld i dype samtaler. Når du er borte fra det daglige.
Hva da med det du tenker og sier midt i hverdagen? Hva med de ordene og setningene du tyr til, på autopilot når noen spør deg hvordan du har det eller hvordan det går med businessen eller livet ellers?

Det rare er hvordan vi på den ene siden kan sette store, vakre planer for fremtiden, drømme og setter intensjoner. På den andre siden så forblir vi i våre hverdagsrutiner når det kommer til ord og tanker. Det blir som å be om to helt motsatte ting på en gang; “ja takk jeg vil ha en varm og kald kopp med te” (?) Hva skjer med de store, fine drømmene vi ønsker å manifestere når vi samtidig fortsetter å bruke ord og uttrykk som tiltrekker seg det motsatte?

Det går dypere enn som så

Dette er ikke noe lettvekter-tema. Jeg kan ikke pårope meg hverken sannheter eller svar, så ta alt jeg skriver og sier i lydfilen over som innspill. For dette går dypere enn som så.

Det vi sier på auto sier vi nettopp på automatikk. Hvorfor, er et annet spørsmål som jeg garantert kommer vil å snakke mer om. Men for nå legg merke til hva du faktisk sier, og tenker. Når du ser mailboksen fylles opp. Når det kommer nok et spørsmål fra en kunde. Når du er sliten på kvelden og helst skulle sett ungene i seng for en time siden. Når partneren din ikke gjør eller er akkurat slik du ønsker akkurat nå. Hva tenker og sier du på auto?

Er du virkelig SÅ sliten, eller er du isteden bare….?

Legg merke til hvordan det føles når du på automatikk svarer “å jeg er så sliten” eller “det er SÅ mye å gjøre” eller på annen måte uffer deg når noen spør hvordan det går med bedriften din, med prosjektene dine eller om livet ellers. Er det hele sannheten? Og hvordan matcher det du på auto tenker og kanskje også sier til andre med den visjonen du har satt for deg selv? Hvordan kan vi manifestere det vi ønsker å tiltrekke oss i livet hvis vi samtidig forteller oss selv hvor tungt og vanskelig alt er for å komme dit??

Fra det motsatte til noe som tar deg nærmere

Isteden for å tenke og si; “å jeg orker ikke mer” når du er sliten, hva med å finne en setning som er mer reell, mer sann OG som tar deg nærmere det du egentlig ønsker? Som feks “Jeg har litt mye på listen min i dag, så nå vil jeg prioritere, og så skal jeg ta meg en god pause kl 12.”

Isteden for å ha all fokus på hvor ille ting er (selv om det ikke er hele sannheten;) ), hva med takknemligheten? Lytt til lydfilen øverst på siden. Der deler jeg noen tanker rundt dette og har et par forslag til hva og hvordan.

I dag vil jeg være… fordi…

Det hjelper å ha fokus på det vi vil være og det vi ønsker å manifestere mer av. Hver dag så spør jeg meg selv, og skriver ned i Dagsplan: “I dag vil jeg være… fordi”. Det hjelper for å bli klar over også de ord og uttrykk jeg selv bruker, på automatikk.

Det er en evig læring og evig prosess. Men vel verd å bruke tid på ved å være nysgjerrig. Så hva er det du sier og tenker på auto som muligens ikke er i tråd med din visjon? Og hva kan du vri det til isteden?

Som regel tror jeg ikke vi trenger å være slitne. Det holder lenge å være litt sliten og samtidig rette fokus mot alt det som allerede er bra.

Last ned gratisversjon av Dagsplan

Jeg sender deg en liten hilsen på e-post når jeg har nye artikler på bloggen samt mer informasjon om Dagsplan slik at du får tips og inspirasjon for mer fokus for å kunne gjennomføre. 

Dagsplan
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}