januar 16, 2018

Om du driver egen bedrift eller er ansatt; resultatene kommer om du har fokus, og om partneren din er inkludert.

Hva har du satt som mål? Hva skal du oppnå?
Kanskje krever de neste ukene at du bruker mer enn de “normale” 37,5 time i uken, inkl helgen, for å komme i mål. Hvordan løser du det med tanke på partneren din og barna? Er partneren din inkludert i dine mål og vet han eller hun hvilke behov du har for å nå målene?

Jobben din er viktig. Målene dine er viktige. Kanskje føler du en forpliktelse ovenfor business-partner, sjef eller kollegaer. Og ikke minst kunder. Så da er det vel rett og rimelig at partner på hjemmebane bare forstår det og lar deg holde på?

din jobb

“Nå er det MIN tur!”

Det enkleste i verden er å bare forvente av andre og kritisere andre. Eller å måle tjenester opp mot hverandre. Setningen “nå er det MIN tur til å…” har jeg overhørt ofte. Enten om det er snakk om tur ut en lørdag, trening eller prioritering av jobb. Om du sier det selv så har du sikkert all verdens grunn og med rette, men hva blir det ut av et sånt forhold på sikt?
Frustrasjonen over å ikke få nok tid til å jobbe med egne prosjekter er en annen utfordring jeg ofte hører. For når kontoret ditt er hjemme er det alltid mye annet som også må gjøres. Da er det lett å rette skyts mot den bedre halvdel for ikke “å ta sin del hjemme”, men hva skjer med en som helt overraskende får en skyllebøtte med anklager rett etter jobb på en vanlig tirsdag?

“Jeg har ikke tanke-leser-kurset”

Partolken Maria Mork snakker om forventningsavklaring. Det betyr helt enkelt at vi spør hverandre og samtidig sier hva vi selv trenger eller forventer med en mild tone. Med respekt.

“Jeg har ikke tanke-leser-kurset” sa mannen min da jeg ble snurt for at han bare ikke forsto hva jeg trengte.
Når jobben krever mer av oss så er det vår plikt, vårt eget ansvar, å sørge for at de som blir berørt av vår mangel på tid, vårt stress og vår uro, faktisk får vite om dette. Alt som skal til er å si; “Du, jeg trenger nå…” Og enda bedre (les; gir deg enda mer av det du trenger og ønsker) er om du legger til; “Hva kan jeg gjøre for deg?
Om du trenger å få gjort noe ferdig i kveld så si ifra at du trenger å jobbe et par timer i kveld for å komme i mål. Ikke bare sett deg ned foran mac’en så snart ungene sover.

“Den som løfter andre vil selv bli løftet”

Dine mål og dine behov er like viktige som mine. Hvis jeg ønsker meg din støtte, så må jeg gi deg min. “Den som løfter andre vil selv bli løftet”. Det samme gjelder på hjemmebane. (Tweet om du er enig)

Den som løfter andre vil selv bli løftet. Click To Tweet

Ingen liker å bli tatt for gitt – del mål og agenda

Når du ser at målene dine vil kreve mer av din tid så avklar det med de hjemme. Ikke bare ta tiden for så å bli sur om du blir forstyrret. Det er utrolig hvor lett det er å gi hverandre det vi trenger når vi bare vet hva det er, og blir spurt og ikke tatt for gitt.

Et tips når du bruker Dagsplanen er å dele den med den du bor sammen med. La den andre få vite hva du har på din agenda. Og spør; “Hva med deg? Hva trenger du å få gjort i dag?” Dette har jeg testet ut her hjemme over lengre tid og det funker!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}