april 14, 2018

Du vet den flua som flyr og flyr mot det samme vinduet, igjen og igjen.

Og selv om du åpner vinduet ved siden av så fortsetter flua å stange i det samme vinduet. Igjen og igjen.

«Dumme flue», tenker du kanskje.
Det er jo lett å vite hva som er løsningen, når du står og ser på hvordan den irritert surrer og dunker i glasset.

Flua – et speilbildet?

Når du gjør det samme, igjen og igjen, så er du den flua. Være seg måten å reagere (på mennesker eller situasjoner), respondere (på alt du ser og opplever) og håndtere (et resultat av reaksjon og respons).
«Jo men..», sier du. Sliten. Frustrert. Og ikke så rent lite irritert. På alle andre.
Irritert på deg selv også, for ikke å få det til, ikke klare å overbevise partneren din om noe du virkelig vil eller få gjennomført det du hadde planlagt.
Men du er også frustrert på de rundt deg. «Ja men jeg har jo prøvd!» sier du. Og ja du har prøvd, igjen og igjen, kanskje over flere år, men du opplever å stå litt på samme sted.

«Å nei, nå gjorde jeg det igjen!»
Jepp, samme reaksjonen som så mange ganger før.

En ærlig bekjennelse

«Ååå men kan de ikke bare forstå at de ikke kan sende meg mail kl 23 på en lørdag kveld???»

Når du er den flua, så er det DU som må fly bort fra vinduet og se hvor åpningen ut faktisk er.

Det med mail kl. 23 på lørdag kveld er min historie. Jeg forteller om den i videoen over (den ligger også på YouTube). Om hvordan jeg responderte og håndterte alle henvendelser som kom, uansett når på døgnet eller hvilken dag, og hvordan jeg måtte endre MITT mønster for at det skulle opphøre.

Du må gjøre noe annerledes!

et vindu

 

Om du opplever å stange hue i det vinduet så er det DU som må ta et skritt tilbake og «fly» en litt annen vei. Det er ikke «noen» som kommer åpne vinduet akkurat der du driver å surrer når du har surret der over lang tid.

Det er nesten litt for enkelt til å være sant men samtidig vanskelig fordi vi er så innkjørt i vaner, hvordan vi naturlig og umiddelbart responderer.
Så vi forblir i den samme mønstert.

Så!
1. Hva er én ting du i lang tid nå har ønsket deg, gjerne vil få til, men hvor du fortsatt ikke opplever flyt men desto mer motstand?
2. Hvorfor er dette viktig for deg?
4. Om du nå «flyr bort fra vinduet» og ser på situasjonen fra litt avstand; hva kan (og velger du) å gjøre annerledes? Er det en annen måte du kan reagere, respondere og håndtere situasjonen?

Hva blir annerledes?

Du velger å reagere annerledes (ja jeg vet, det er enklere sagt enn gjort for reaksjoner er ofte umiddelbare, men prøv). Om du kjenner du er i ferd med å reagere sånn du alltid gjør, feks ved å tenke «å nei.. jeg får ikke dette til.. « eller «argh kan han ikke bare %#%&E# FORSTÅ!!!», så stopp og spør deg selv; er dette egentlig hele sannheten?

Du velger å respondere annerledes, som f.eks å la være å hive deg over mailboksen og svare umuddelbart. Og isteden VELGE å ta en stor kopp kaffe, lese noen sider i en bra bok og PUSTE før du går i gang.

Du velger å håndtere annerledes ved å ta i bruk egenskaper som kanskje er litt rustne. Som å strukturere dagen ved hjelp av en plan med en tydelig pri-liste istedenfor å bare sette i gang og håpe du kommer i mål.

Nå du flyr bort fra vinduet, når du lar være å være den flua som bare dunker og surrer i det uendelige, så kan du gjøre og være på en ny måte, se situasjonen med nye øyne, oppdage muligheter isteden for å bare se utfordringene. Når du trekker deg litt bort fra situasjonen så er det mulig å se hvor du kaster bort unødig energi, hvor du er nødt til å bli mer fokusert, hva du bør la være å gjøre og hva du med fordel kan gjøre isteden.

Og du, før du går tilbake til ditt og begynner å legge merke til denne flua, så del gjerne dette videre. Da blir jeg veldig glad:)

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}