juni 5, 2022

Publisert første gang 5. november 2021

For 10 år siden, sånn ca på denne tiden, så kjørte jeg inn til det lokale trykkeriet, i en by midt i Ungarn.

Jeg var spent. Litt nervøs. På mange måter en sånn “ut av meg sjæl”-opplevelse. I tillegg kunne jeg ikke ungarsk, og de som jobbet på trykkeriet kunne ikke engelsk. 

I baksete satt det som da var minstemann, på 9 måneder og ante lite om hva han var en del av.

Hvor mange ganger har du hatt den ene idéen i hodet. Den idéen som ikke slipper taket. Det er ikke fordi den er så sabla god, men fordi den trigger et enormt engasjement i deg. 

Alt du tror du må ha

Vi har alle kapasitet (og mulighet) til å gjøre så uendelig mye mer enn vi selv tror. 

Der det skorter, er ikke faktiske ressurser. Det er ikke økonomi. Eller kunnskap.
Der det stopper opp er troen på å kunne gjennomføre!
Og villigheten til å la idéen være viktigere å få ut i verden, enn å henge seg opp i alt som kanskje ikke er perfekt eller på plass… 

Eller tro at det ikke er mulig med mindre du har rett utdannelse, en lekker visuell identitet, de fineste bildene, eller at man må kunne snakke samme språk for å kunne gjøre handel.

For 10 år siden så hadde jeg ikke…

  • Jeg hadde ikke noen utdannelse innen ernæring.
  • Jeg hadde et kamera men ingen kamera kunnskap.
  • Ikke var jeg god på å lage super-lekker-bilde-vakker mat heller.

Det eneste jeg hadde var…

  • Jeg var “bare” mamma til tre
  • Som var litt over gjennomsnittet interessert i naturlig mat for små barn (uten alt dill og innenfor et helt normalt matbudsjett)
  • Og som elsket god mat (!) mer enn at den måtte se så perfekt ut.

I alt dette kom den intense idéen om å skrive en liten bok med mine egne erfaringer og perspektiver rundt dette med mat og barn samt egne, helt enkle oppskrifter. 

For ja den idéen var intens. Så intens at jeg vurderte å ta en 3-års ernæringsutdannelse slik at jeg kunne ha “korrekt” tittel for å kunne skrive en slik bok. 

Heldigvis ble det ikke noen utdannelse (for da hadde det heller ikke blitt bok).

Isteden ble det mye egenkomponert photoshoots på kjøkkenet, utallige matretter ble testet og justert og jeg lærte meg et program godt nok til å kunne lage selve boken. Ja og så måtte tekster skrives. Det i seg selv ble mange, mange, mange (les: enormt mange!) timer. Selv for en liten bok.

For 10 ar siden

Og hele poenget mitt er;
Ikke noe av det perfekte og “dette må man jo ha” var på plass hverken da jeg startet, eller da jeg spent hentet eskene med ferdigtrykte bøker fra et lite trykkeri i Ungarn. 

Alikevel hadde idéen fått lov til å bli en realitet. 

Det koster tid. Det koster energi og det koster å holde seg selv oppe nok til å faktisk gjennomføre når tvilen banker på døren. Og det gjør den, både titt og ofte. Da gjelder det å vennlig men bestemt sende den bort og gi all ditt engasjement til idéen. Den lille boken “Enkelt – fra kunstig til naturlig” er fortsatt tilgjengelig. Du finner den her. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}