januar 23, 2023

Var du i siget med en god rutine, som nå virker litt fjern? Har du for vane å tenke; “jeg gjør det i morgen”? Eller hva med de kjedelige oppgave som virker så tappende og tidkrevende at du fortsetter å utsette de? Hva når du vil komme i gang igjen. Svaret er enkelt: Gjør det nå!

Se en kort video om hvordan komme i gang rett under her. Og om du foretrekker å kun lytte, så finner du podcast versjonen litt lenger ned på siden her.

Gjør det nå betyr ikke å gjøre alt (!) nå!

Når svaret er enkelt: gjør det nå! så fordrer det selvsagt at det du skal gjøre kan gjøres enkelt.

Kanskje var du godt i gang med treningen for noen måneder siden. Rutinen var på plass og du kjente resultatene av å prioritere trening fremfor å late deg på sofaen. Men så “skjedde livet”. Eller du rett og slett prioriterte annerledes, og brått var rutinen borte! Hvordan da komme i gang igjen?

Gjør det du kan gjøre, nå! Ta på deg skoene og gå en liten tur. Gjør 10×3 pushups, situps og knebøy på stuegulvet. Start nå ved å gjøre noe som er lett å gjøre. Å vente til du har penger til å betale treningssenter, får kjøpt nytt treningstøy eller til du føler for å trene (??) vil kun sette alt på hold. Og samtidig så er det ingen vits å starte med å løpe i en time om du ikke har løpt på måneder eller år. Begynn nå men noe du kan gjøre, og som gir deg mestring.

Velg den ene tingen, nå

Kanskje er det nettsiden din som ikke har fått kjærlighet fra deg på en lang stund. Du som var så godt i gang for en stund siden. Nå ligger nettsiden der og venter på at skal få ånden over deg til å fikse på den. Det kan ta sin tid… For oppgaven kan føles så overveldende! Så tidkrevende!

Så velg én ting som du kan (og vil) gjøre akkurat nå som vil ta deg nærmere lansering av siden. Èn liten ting som f.esk å skrive kladd til en tekst, installere den ene plugin, lage et par bilder i Canva. Noe helt konkret som gjør at du nå etterpå kan kjenne på følelsen av at nå er du i gang igjen.

Og om du lurer på hva du skal gjøre nå og hva du bør ta senere, så se denne >>

Gi deg selv en god start i morgen

Her ligger selve fundamentet for å komme i gang igjen. Uten gode rutiner på morgenen, så blir du lett et bytte for alle andres agenda og egen prokrastinering.
Sammen med dagens første kaffekopp, sett deg ned.
Ta frem Dagsplan eller en annen notatbok.
Og så skriver du ned 3 ting du vil gjøre i dag. Tre helt konkrete oppgaver. Jo mer spesifikt, jo bedre.

Nysgjerrig på hvordan du kan gi deg selv en godt start på dagen? Se denne >>

Og legg så merke til følelsen på kvelden når du skal legge deg og du kan se på arket du skrev at oppgavene er gjort.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}