mars 3, 2018

Du som er rå på å sett deg store, hårete mål

Du elsker å lage visjoner og blir super inspirert av å dele tankene dine med andre. Det er som om du er utømmelig med nye, gode idéer. Alt du har lyst til å gjøre.

Til gjengjeld blir du frustrert når du ser andre gjennomføre det du selv hadde tenkt til å gjøre. Eller kanskje enda verre; om du ser andre har suksess med det du selv har gått og tenkt på.

Men idéene fortsetter (heldigvis) å kommer. Du er super god på å tenke langsiktig, komme opp med kule idéer og er veldig kreativ på å tenke muligheter.

Der det ofte stopper for deg, er når det kommer til detaljene. Når det handler om å gjennomføre. Og når du må følge en plan.
(PS: kjenner du deg igjen? Se da også denne artikkelen.)

Du som ikke helt vet hvor du vil

Du klarer fint å holde fokus gjennom dagen og er god på å bruke kallender eller allmanakk og vite hva du skal få unna denne dagen. Eller kanskje ikke planlegging dag for dag er din greie men du er veldig god på å bare få unna gjøremål. Litt sånn Duracell-kanin. 

Du mangler den større visjonen, drømmen om hvor du er på vei. Det gjør at du ofte opplever at du er i en situasjon der du jobber og jobber men uten at du helt skjønner hvor du er på vei. 
Frustrasjonen kommer fordi du ikke ser at det du gjør drar deg noe sted. Det er som du bare gjentar deg selv.

Ytterpunkter som må møtes i midten

Disse to ytterpunktene trenger å møtes på midten. Vi alle er veldig dyktige på noe, og mindre dyktige på noe annet. 

Det er lett å finne unnskyldninger for oss selv, a la; "Jeg har ikke den egenskapen." "Jeg er ikke noe god til det der".  Det er kun en unnskyldning.

Vi kan ta tak i egenskaper som ikke nødvendigvis ligger så lett for oss for å bli mer av den vi ønsker å være. Og ikke minst; for å få gjennomført det vi ønsker eller satt oss de målene vi trenger for å bevege oss dit vi vil. 

Visjonæren eller arbeideren?

Om du kjenner deg igjen som visjonæren, så vit at du sitter på en gullgruve av idéer. Spør deg samtidig; hva er det jeg mangler? Hva er det som gjør at jeg ikke bare får gjennomført men isteden ofte kjenner på frustrasjon, irritasjon og til og med en viss misunnelse ovenfor andre?

Du kan fortsette i samme banen. Fortsette å bare drømme, eller du kan ta tak i det!

Kanskje er følgende egenskaper det er verd å begynne å ta tak i, selv om det ikke oppleves lett eller helt naturlig;

  • struktur
  • holde deg til en plan
  • si nei til alt det som er fristende og gøy


Om du kjenner deg igjen som den Duracell kaninen - arbeideren - som bare jobber og jobber men ikke helt vet hva du jobber for, så er det andre egenskaper det er verd å se på;

  • begynn å drømme
  • legg bort jobb og gå deg isteden en tur eller sett deg på café (uten å ta frem mobilen)
  • noter ned idéer med penn og papir

Hvordan holde fokus mot et mål som frister 

Når ytterpunktene forenes så kan det skje spennende saker!

Vi trenger målene. Vi trenger å vite hvor vi er på vei, iallfall ha en idé om hvor vi er på vei. Hvorfor vi vil noe.
Samtidig trenger vi egenskapen til å kunne sette oss ned og gjøre jobben!

1. Et godt sted å starte er å bruke Dagsplanleggeren (last den ned ved å klikke her).
Få ned idéene dine. Prosjektene dine. Og konkrete handlinger pr dag.

2. Gå i deg selv og finn ut hva som er den egenskapen du "mangler" og som du vet du må ta i bruk hvis du skal komme videre. 

Mer om dette med egenskaper

Jeg nevner i videoen en artikkel som handler om nettopp disse egenskapene vi trenger å ta i bruk for å komme oss dit vi vil, og bli mer av den vi vil. Klikk her så kommer du til den artikkelen.

Kommenter under her om noe er uklart eller du har spørsmål til dette med fokus og mål. 

Det er ofte kun et lite skifte som skal til; en bevissthet rundt den egenskapen du trenger og deretter viljen til å ta den i bruk. Det er det som skiller gjentagende handling fra suksess. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Jeg visste aldri at jeg kunne få gode og pålitelige stavekastere på nettet som virkelig kan hjelpe mennesker som meg som hadde behov for et forhold. Jeg ble skilt fra kjæresten min da han slo opp med meg og gikk tilbake til sin eks-kjæreste, jeg var så ødelagt og hjertebroken. Jeg var ikke meg selv lenger, ikke før en venn av meg henviste meg til en stor mann kalt Great Baba Ogbogo om at han kunne være til hjelp for min situasjon. Til å begynne med tvilte jeg på, og kontaktet ham senere, og han sa til meg at han vil få en kjærlighetsforberedelse forberedt på at jeg skulle få kjæresten tilbake til meg. Etter å ha fått det nødvendige, gjorde jeg alt som han instruerte, og til min største overraskelse fikk jeg en samtale fra kjæresten min om at han skulle komme hjem, og han var lei for alt han fikk meg til å passere. Resultatet var vellykket, og i dag lever vi lykkelig. Jeg ga ham mitt ord om at jeg vil dele min erfaring med verden slik at andre kan få hjelp av noe slag fra ham. Du kan sende ham via e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller for å få et raskt svar, skriv ham på WhatsApp-linjen hans +234902018697

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}