januar 5, 2017

Det som er lett for deg

Du har sikkert en grei formening om hva du er god på. Hva som er lett for deg. Hva du trives med. Kanskje er du en som alltid har kontroll og liker orden. Eller du er helt motsatt og elsker det kreative og impulsive. Kanskje er du direkte og tydelig når du kommuniserer. Eller du er den som lytter mer enn å snakke og alltid kommer med de varme, støttende rådene.

Det er disse kvalitetene du bruker, på automatikk. De er de som har fått deg dit du er i dag. Men så stopper det kanskje opp. Du vil noe mer. Har noen større drømmer og visjoner. Du ser mot andre som tilsynelatende får det til og tenker at de er så mye flinkere enn deg til å … og nettopp derfor lykkes de.
Så hva er det du ser hos disse andre?

Hva er den kvaliteten, den egenskapen, de har som du ikke har?

Det handler ofte om en egenskap som for deg ikke er lett. Det ligger ikke naturlig for deg. Faktisk så kan det være du blir nesten uvell eller tenker det må være kjedelig om du du skulle hatt eller vært sånn.
Jeg tenkte det.

For tre år siden så ba jeg om tilbalkemelding fra både venner og kunder på hva de forbant med meg. Mao – mine styrker og beste kvaliteter. Det ble en hyggelig liste, men det ble også veldig synlig hva jeg ikke var.

Jeg hadde større ambisjoner enn der jeg var.

Jeg ville noe mer.
Men det jeg manglet synes jeg var vanskelig. Og ubehagelig.

Vi kan unngå ubehageligheter, enten om de er fysiske eller sitter i hodet, og så sørge for at vi forblir på stedet hvil. Eller bare gjøre det!

Vi kan unngå ubehageligheter, og forblir på stedet hvil. Eller bare gjøre det! Click To Tweet

Jeg er sikkelig dårlig på å stå på stedet hvil;) så da var det bare en ting å gjøre – BLI det jeg ikke var, nemlig strukturert og tydelig.

Det var ikke lett. Det kom ikke naturlig. Men ved å ha fokus på og DAGLIG si til meg selv; «jeg er strukturert» så begynte jeg sakte men sikkert å gjøre og være akkurat det. Og i år tar jeg det ett skritt videre;)
Se videoen over så kan du høre der.

Om dette satte igang noe hos deg, om du nå fikk på plass hvilken kvalitet du vil sørge for å lære deg dette året, så del det videre. Dette er én måte vi begge og de rundt oss kan skape mer av det vi og de egentlig har lyst til.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hei kloke, vakre deg. To ord fra meg: Gjennomføre og strukturert. De passer på meg også. Modig er vel også noe, men de andre først. Tusen takk, Ragnhild 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}