juli 27, 2017

Hvordan unngå å prøve å gjøre alt og tekkes alle og isteden finne din nisje - det du er BEST på, rett og slett!

Og ja du har hørt dette før, men det er ikke kule dingser eller systemer som gir deg suksess!

Det rare er da at vi ofte er mer opptatt av å ha de rette systemene og de kuleste dingsene enn å jobbe nitidig med å forbedre oss der vi allerede har et stort potensiale. Det er ikke tingene vi omgir oss med som nødvendigvis gir oss suksessen. Som jeg snakket med 10-åringen min her om her om dagen; du blir ikke en god dykker av å ha det beste og dyreste dykkerutstyret. Bare for å gi en sammenligning fra en hverdagslig samtale;)

​Denne videoen er laget fra favoritt motellet mitt i Edinburg ( @MotelOne ) etter å ha vært på @wpedin (WordPress camp i Edinburgh).

WordPress møter kan handle om mer enn det tekniske

Jeg kom til denne camp'en, eller seminaret om du vil, i den tro at det kom til å være mye teknisk stoff (og var derfor også forberedt på å klare å ta inn kanskje halvparten;) ) men resultatet var noe helt annet. Isteden for masse tech-nytt så handlet det langt mere om det å drive business på nett. Og det er her inspirasjonen til denne videoen kommer inn.

En av foredragsholderne fortalte sin historie etter å ha drevet for seg selv i flere år. ​Det skulle vise seg at han hadde gjort akkurat de samme feilene som de fleste av oss - prøvd å please alle, gjøre alt (ta forresten en titt på dette intervjuet når du er ferdig med denne artikkelen), for så å spisse seg. Han fant ut hva han var BEST på, for så å KUN gjøre akkurat det! Han hadde funnet sin nisje. Sin unikhet.

Hvordan finne ut hva du er BEST på?

​1. Legg merke til hvilke ord andre bruker om deg. Hva sier kunder, kollegaer, samarbeidspartnere om deg?

2. Spør! "Hvis du skulle beskrive meg med tre ord, hvilke tre ord beskriver meg best?"

3. Hvis noen gir deg generelle ord som "flink" eller "snill" så be de utdype; Flink til hva, helt konkret? Snill når eller ovenfor hvem?

Og viktig; spør deg selv, og svar ærlig på hva du selv trives best med å gjøre. Hvilke arbeidsoppgaver koser du deg mest med? Hvilke mennesker jobber du helst med? Jo mer du vet om deg selv - jo mer ærlig du er med deg selv på akkurat dette - jo enklere kan du finne din unikhet, din nisje.

Vi kan prøve å finne opp hjulet på nytt - eller lære av de som har trilla det hjulet lenge nok til å vite at det funker!

Så mens du er i gang - Petter Stordalen har skrevet en god artikkel om det samme. Verd å lese! 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}