juni 5, 2020

“Du som er så flink, du må jo bli advokat eller lege”. Men dypt der inne var det noe helt annet hun egentlig kjent hun var ment å gjøre. Selv om karakterene var langt over gjennomsnittet.

“Du må jo kunne få jobb hvor som helst, du som er så flink”. Men dypt der inne så kjente hun at hun ikke orket eller hadde lyst til å være en del av karriere-jaget.

Eller hva men hun som oppdaget at maling og pensel etterhvert ble mer en egen-terapi. At det hun skape på lerretet var noe andre ønsket å kjøpe – at hun innerst inne var en kunstner.

Hva om “min greie” er forutbestemt?

Noen ganger er det som om det vi opplever er forutbestemt. At det er en slags mening i de opplevelsene vi har, de menneske-møtene vi tar del i. Flere ganger er det som om jeg har havnet i situasjoner eller møtt mennesker som om det allerede var bestemt at det måtte skje.

Jeg tor ingen ting bare er tilfeldig.
Som at jeg hverken ble psykolog (ahhhh 6 år med ett studie?? 😀 ) eller skuespiller (talent… mot til å søke… eller mot til å prøve…?) men egenskapene tok jeg med meg. Fortsatt er menneskesinnet noe av det mest spennende jeg kan tenke meg. Ikke teoretisk, men observasjon i praksis. Inkludert meg selv.

Hva er din greie – din ressurs?

Det handler ikke om hva foreldre eller venner måtte mene om karakterene etter videregående eller hva du er flink (eller ikke fullt så flink) til.

Det handler ikke om hva som er smart å velge av utdannelse basert på hvilke jobber som er ettertraktet her og nå (denne er viktig å tenke på den dagen egne barn kommer til den fasen av livet).

Det handler heller ikke om hvilke stillinger som vil gi best inntekt… og best status…

Ei heller om hvorvidt du har fått 1 eller 1000 deltagere på ditt første nettkurs, om du har 10 eller 10 000 følgere på Insta, om du kan si du hadde 0,- eller 1 mill i overskudd i fjor.
Det handler om noe mye, mye, MYE dypere og viktigere enn det.

Du kan noe, er noe, vet noe, gjør noe som INSPIRERER andre. Du, med det du kan, det du vet, den du er og det du gjør HJELPER andre. Du vet noe, er noe, gjør noe, kan noe som gjør at vi andre FØLGER etter.

Kanskje ser du det ikke, selv. Selv om all tilbakemelding du får når du bare er og gjør det som kjennes rett, forteller at du faktisk inspirerer, hjelper og går opp stien for andre. Jeg snakker her om den du er og det du gjør når du ikke prøver hardt å presse deg selv inn i den boksen du kanskje tror du må passe oppi. Men isteden for et øyeblikk eller noen timer bare er, bare gjør, bare deler. Da, i de øyeblikkene, lever du ut det som kanskje var forutbestemt.

Hvordan forstå og koble på igjen?

For det er kanskje det det handler om. Å forstå oss selv. Å forstå hvor det vi egentlig er ment å være og gjøre, skape og gi videre kommer ifra. Og hvordan vi kan kople oss på på nytt.

Om du har lest helt ned hit, og vil finne ut mer om hva som “din greie” – hvordan det kanskje allerede er forutbestemt og i det ligger det en mulighet som kanskje har vært glemt en stund. Å gi tid til å dypdykke mer ned i hvem vi selv er, og hvorfor, kan åpne opp for en ny innsikt som vil kunne gi en ny ro.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}