oktober 31, 2023

I forrige artikkel så kunne du lese om selvkjærlighet og den klemmende frykten. I går ble jeg sittende å drodle og tenke på hva som kanskje er en av årsakene til at selve order “selvkjærlighet” og “egenkjærlighet” enten treffer deg, eller ikke. Kan det ha å gjøre med hvilket språk vi snakker?

Denne siste podcast episoden gir noen nye tanker, nye perspektiver på nettopp dette. Hva om også egenkjærlighet har sitt eget språk? Og hvis ja, hva er da selvkjærlighet er for deg!

Du har sikkert hørt om de 5 kjærlighetsspråkene – eller 5love languages. “Normalt” så brukes det i parterapi og for egen utvikling, men jeg ble sittende å tenke på det i relasjon til selvkjærlighet. Lytt til episoden over.

Bevis på “kjærlighet” i jobben

Kjærlighet og selvkjærlighet er på ingen måte noe som bare handler om romantikk og deg helt privat. Det er like mye tilstede når du er på jobb. Hvordan viser du kollegaen at du setter pris på ham eller henne? Hva er det sjefen gjør eller sier som får deg til å føle deg verdsatt?

Se for deg en kollega har gjort en kjempe flott jobb. Er du den som løper ut i lunchen for å kjøpe en blomsterbukett? Er du den som spør hva du kan gjøre for vedkommende? Forteller du vedkommende hvor dyktig hun eller han er? Inviterer du ut på lunch og bruker resten av ettermiddagen til å skravle? Eller gir du en god klem?

…og fravær av egenkjærlighet

Men hva med hvordan du gir seg selv det du trenger, når du trenger det…

Anja Vintov, dansk forfatter, foredragsholder og FLYT-spesialist gav meg noen a-ha opplevelser her om dagen. Når vi får en innskytelse – et behov, så tenderer vi mot å overse det. Velge det bort. Selvkritikk kaller noen det. Gjør vi det igjen og igjen. hver dag, så setter det seg tilslutt fast i kroppen som stress, uro, vondter. Og bitterhet.

Det er rart hvordan vi velger bort det som vil gi oss kjærlighet, selv om det er nettopp det vi vil ha. Ubevist går vi å venter på anledningen der det er greit å dekke egne behov; “Når bare…(har svart på alle mailene, skrevet ferdig artiklene, fått opp nettsiden, tjent nok penger, fått nok følgere på Instagram……)” Kanskje gir du andre nøyaktig det du selv trenger, i et bevist eller ubevist forsøk på å få tilbake.. men kjærlighet er ikke en transaksjon. Det er mer en sirkel. Nå du gir deg selv det DU trenger (lytt til podcast episoden for tips til hva du kan gjøre), så vil du ha overskudd til å gi videre til andre.

Hvordan lytte til det egenkjærlighet språket du selv forstår?

  1. Finn ut hva som er ditt språk ved å bli klar over hvordan du selv intuitivt gir anerkjennelse og kjærlighet til de du bryr deg om.
  2. Legg merke til hvilke innskytelser og behov som dukker opp gjennom dagen, mens du jobber. Hva er du kjenner på?
  3. Gjør det! Har du lyst til å kjøpe deg selv en vakker bukett friske blomster – gjør det! Kjenner du behov for å hende deg en kopp te – gjør det. Frister det med en lang tur ut, uten mobilen – gå ut. Roper kroppen etter å bli sett – ta en yoga time. Merker du at du tenderer til å hele tiden gi oppmerksomhet til den ene litt negative kommentaren – ta frem alle de positive tilbakemeldingene og les de på nytt!

Meditasjon i de fem kjærlighetsspråkene

Nyt denne guidede meditasjonen i de fem kjærlighetsspråkene.
Om du vil ha flere slike meditasjoner, så finner du meditasjonspakken her >>

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}