mai 1, 2019

Du har en super dag. Alt flyter. Du får unna arbeidsoppgaver. Men så skjer det noe som setter deg ut. Ordlyden i en e-post. Mangle på responds på en video du la ut på Facebook. Liten responds på den kampanjen du har jobbet med i ukesvis. Eller bare en kommentar fra en eller annen.

En gammel frykt – ett inngrodd reaksjonsmønster

Dette “noe” er som regel knytte opp mot en frykt. Et gammel tanke- eller reaksjonsmønster. Vi har det alle sammen. Dette “noe” som overhode ikke gavner oss, og som vi allikevel ubevisst lar oss vippe av pinnen av.

Hver morgen når jeg sitter med Dagsplan spør jeg meg selv; “Hva kan sette meg ut i dag?” Midt oppi alle de positive og energi-givende spørsmålene som handler om fokus for dagen, så spør jeg dette spørsmålet. Hvis jeg spør deg; “Hva setter deg ut?”

Det spørsmålet alene kan generere umiddelbare tanker (og reaksjoner). Noen ganger vil du vite veldig godt hva som kan sette deg ut i en gitt situasjon. F.eks om du har lagt merke til at du lar deg selv distrahere og miste motet om du ikke får den responsen du forventer feks når du poster noe på sosiale medier. Andre ganger må du la spørsmålet få lov til å henge litt i lufta. Men ikke lenger enn at du legger merke til det første som faller deg inn. Der ligger ofte en ubevisst frykt for “noe”.

Hvordan vil du håndtere det?

Ingen vits å vite hva om du ikke vet hvordan. Så neste spørsmål er vel så viktig; Hvordan vil du håndtere dette? Mao, hvilken annen reaksjon vil du velge når situasjonen muligens oppstår?

Se video over for innspill til å bli mer forberedt på å møte evt “motgang”.

Gratisversjon av dagsplan kan du laste ned via boksen under her.
Eller gå hit for å bestille den direkte.

Last ned gratisversjon av Dagsplan

Jeg sender deg en liten hilsen på e-post når jeg har nye artikler på bloggen samt mer informasjon om Dagsplan slik at du får tips og inspirasjon for mer fokus for å kunne gjennomføre. 

Dagsplan
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}