januar 27, 2021

I skrivende stund er vi på fjerde uken med full lockdown og hjemmeskole der vi bor. Og siste nytt er at det skal forbli slik ut hele neste måned også…

Nyhetene her vi bor er preget av ville dødstall. Og folk her har ikke det samme sikkerhetsnettet som i Norge. Samtidig, i Norge, så er det stor frykt for smitteøkning og det nevnes at det forventes mange konkurser. USA har vært gjennom en svært turbulent måned, og mer enn noen gang, iallfall på lang tid, så kan vi stille oss spørsmålet – Hva skal det bli av dette året?

Det er ikke noe nytt at det skjer ting både lokalt og internasjonalt som påvirker oss enten om vi vil eller ei. Det er ikke noe nytt at vi ikke med sikkerhet kan vite hva som vil skje de neste 11 månedene – året 2021 – og allikevel er noe veldig annerledes…
Men er det bare negativt?

Retorisk spørsmål selvsagt;) Nei det trenger det ikke å være. Det er annerledes men det betyr ikke at det er feil.

La deg lede av strømmen eller sette deg i båten og styre selv?

Elven

Se for deg en elv. Den er tidvis rolig, tidvis stri. Tidvis går den strakt frem, tidvis bukter den seg. Tidvis er det åpent mellom vannflaten og sandbanken. Tidvis er det fult med store og små steiner. Du og jeg kan velge å bare la oss flyte med – bli drevet hit og dit – og håpe på det beste. Eller vi kan sette oss i en båt, om ikke så stor, og styre etter beste evne. For når du sitter i båten så får du en viss oversikt. Og du trenger ikke se så langt frem for å kunne navigere.

Sånn er det også med dette året (som alle foregående år, men det føles annerledes i år). Den er som den eleven. Kanskje oppleves den som turbulent akkurat nå, men uten at du nå vet det så kan du vente deg stille vann rundt neste odde.

Fleksibilitet versus rigiditet

Kanskje er det to ord som vil gjelde i år? Fleksibilitet versus rigiditet. Det er så mye vi har tatt for gitt. Det er så mye vi tenker må være på en spesiell måte. Og det er så mye vi har sagt og tenkt vi ønsker oss, men kanskje ikke helt vært oss bevist på hva det vil innebære. Dette er kun en følelse jeg har, men den sier meg at fleksibilitet blir et stikkord i år.

Det vi ønsker oss, virkelig ønsker oss, kommer gjerne til oss. Dog ofte på en annen måte enn vi hadde tenkt det skulle være. Og allikevel får vi det vi ba om.

Jeg har ønsket meg mer tid, sammen, oss 7 her hjemme. Det er nettopp det jeg har fått! Og det var IKKE lockdown og hjemmeskole jeg hadde i tankene:) Men det å være sammen, har jeg nå fått. Hver dag – 24 timer i døgnet:) Det betyr ikke akkurat at vi sitter og spiller Monopol og baker boller (selv om det hadde vært veldig koselig), men vi er her, sammen. Vi kan nå hverandre.

Hva vil du dette året?

Med elven i tankene, mens du sitter i båten og styrer, med ordet fleksibilitet skrevet på dekk – hva vil du dette året?

Du kan la hodet styre og bestemme.
Og du kan lukke øynene og kjenne etter. Hva er viktigst. Virkelig viktigst for deg?

Handler det om din bedrift?
Eller handler det om deg privat?

Du kan navigere på leven med bruk av moderne teknologi, stjernene, og fysiske kart. Men været kan du ikke kontrollere. Hva du møter langs eleven underveis, kan du ikke nå vite. Om båten holder hele reisen eller vil trenge reparasjon underveis, er umulig å si. Men du kan sette deg en intensjon. Du kan gjøre og være for å manifestere det du ønsker skal skje, for så å være fleksibel på hvordan det vil bli gitt deg.

Selv om vi ikke vet med sikkerhet hva som skje, med noe, dette året, så kan vi allikevel legge planer, vite våre verdier og så la oss seile nedover elven. I førersete av båten, med kart og kompass og samtidig være åpen for å justere kursen underveis.

Vil du samle trådene?

Jeg har noen få åpninger for fokussamtaler nå i februar. Mer om fokussamtale finner du her. Ta kontakt med meg for å booke tid.


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}