november 12, 2021

Det finnes de som vet hva de skal gi bort til jul allerede i august… Det finnes de som løper innom butikken på vei til juleselskapet. Og så er det de av oss som er et sted midt i mellom. Men hva skal du gi bort i år?

gi i gave

Jeg har hørt at om man gjør noe mer enn to ganger så kan man kalle det en “tradisjon”. Om det er sant vet jeg ikke;) Uansett – i år som i fjor og årene før; her er mine tips til julegaver dette året.

(Denne artikkelen ble først skrevet i desember 2020 og er redigert og repostet desember 2021)

Noe varmt i koppen, deilig teppe og en skikkelig god bok

bok anbefaling

Å gi bort en god bok er aldri feil. Tvert imot. På denne siden så finner du boktips på bøker som kan gi ro gjennom julen. På samme side finner du også link til intervjuer med forfatterne, om deres bok. Det ligger alltid en historie bak.

Bok tipsene finner du her.

Vakker kunst

Kunst er så mangt. For meg er kunst noe vakkert. Og hva som er vakker er veldig subjektivt. Det skal det også få lov til å være – der ligger jo noe av magien i kunsten.

kunsttrykk

For mange år siden hjalp jeg Kunstner Hanne J Kondziell med å sette opp en nettside med nettbutikk. Siden den gang har jeg vært fascinert av bildene hennes og har flere av kunst-plakatene hengende på veggen.

Her finner du vakker kunst som er nydelig å gi bort i gave.

Malerier, plakater og kunsttrykk fra Kunstner Hanne J Kondziell finner du her.

Alt det du ikke får noe annet sted

I mange år hadde jeg gleden av å jobbe med Trine Wilhelmine Rønnevig – den mest kreative, driftige, effektive og ikke minst innovative damen jeg vet om!

Når resten av verden “gikk ned” i år, så snudde hun seg rundt og tok hele den vakre butikken sin Kunstkolonialen på nett. Og butikken hennes har blitt like vakker på nett.

Kunstkolonialen

En reise innover

Ikke alle gaver trenger å være fysiske, harde eller myke. Noen pakker kan være en reise, innover. En personlig gave som gir rom for å gi seg selv tid. Og mulighet til å forstå mer av hvem vi er og hva det er vi trenger akkurat nå.

personlig meditasjon

Inntil for kort tid siden, så var jeg ukjent med personlig meditasjon. Meditasjon i seg selv er jeg ikke ukjent med, men en som bare var til meg?

Jeg har fått mottatt nettopp det, og det er helt nydelig.

Silvie som driver Le Muzic Systems Coaching er så mye, mye mer enn en vanlig coach. Gjennom henne kan du bestille en helt personlig meditasjon, enten til deg selv eller som en gave. Basert på det hun “får inn” under meditasjonen, kan hun også lage bilder. Bildet over det som kom under “min” meditasjon.

Immateriell julegave er bærekraftig  – og en fin måte å avslutte året på og begynne et nytt og ukjent.
– Silvie

Astrologisk Reading

astrologi reading med Sol

Jeg kan ikke helt huske når eller hvordan jeg snublet bort i Sol W Jonassen. Men det ble iallfall mer enn ett møte (på nett) og hun har nærmest vært en årlig mentor. Det er noe med kombinasjonen av astrologi, direkthet og en god porsjon intuisjon.

Å gi en astrologisk reading i gave er noe jeg har gjort flere ganger. Kanskje fordi jeg ville satt så stor pris på det selv. Så om du kan kjenne deg igjen i det, så finner du mer om Sol på siden hennes.

Liten, enkel og naturlig å gi bort

Før jul for 10 (!) år siden hadde jeg en liten lanserings-fest. Ydmyk og litt usikker hadde jeg invitert folk hjem for å feire lanseringen av “Enkelt Naturlig”. Jeg husker følelsen av takknemlighet da stua ble fylt med fine folk som ville kjøpe boken. Den lå under flere juletrær den julen.

Boken Enkelt fra kunstig til naturlig

For et par dager siden fikk jeg en overraskende melding fra en av de som var der for 9 år siden. Boken og oppskriftene var fortsatt i bruk:)

Vil du gi denne lille boken med enkle oppskrifter på ren, naturlig mat, så finner du den her.

Og tilbake til starte; hvem er du? Har du gjort unna alle innkjøp? Vet du innerst inne at du kommer til å vente til siste liten? Eller er du som meg; du har sørget for at de fleste gavene er i hus… men mangler fortsatt noen;) da er det godt å ha Dagsplan.

Dagsplan som julegave

La deg inspirere

Det som er fint med denne tiden av året, er at den både kan handel om å kjøpe inn og om å få. Om å skape og la seg inspirere. For ikke alle gaver kan pakkes i silkepapir, noen gaver vil være mer spesielle enn andre fordi de er laget, ikke bare kjøpt.

Noe av magien med denne årstiden er ikke å trekke kortet flest ganger, men å kose seg og ha en intensjon når du gjør det. For det merkes, om en gave er kjøpt i hui og hast eller gitt fra hjertet. Eller du rett og slett skal unne deg noen fine investeringer for deg selv i denne tiden. Være seg et kurs som vil tjene bedriften din i lang tid fremover, eller et kurs som vil tjene DEG som menneske.

Uansett, jeg ville bare dele dette med deg. Kanskje du finner noe fra denne siden som du tenker; Ja! der var det jeg lette etter! Og hvis ikke, så del gjerne noen fine gavetips/inspirasjon i kommentarfeltet under. Jeg er ikke helt i mål med julehandelen så gode tips tas imot med stor takk:)

God førjulstid til deg.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}