mai 26, 2016

«Bare….» «Når…»

Du vet den ideen som detter ned i hodet. Den som ikke bare forsvinner ut igjen, men som gjør noe med deg. Tanken på den gjør deg opprømt. Når du sier den høyt til partneren din eller til en venn litt senere på dagen så er det engasjement i stemmen din. Energi, rett og slett. Ideen gjør det glad og vettaskremt på samme tid. Det er en sånn ide som gjerne kan få deg til å ligge våken halve natta, fordi det er så mye å spinne videre på.

Men så legger du den bare bort…

Unnskyldningene tar isteden plassen. «Jeg har ikke tid akkurat nå.»

Det er bare det at vi har alle de samme 24 i døgnet. Og vi kan selv velge hva vi bruker de 24 timene til. Det er bare det at vi så lett gir bort den tiden til alle andre… andres agenda Og så skyver vi den geniale ideen bort. Ut på sidelinjen. Til den blir glemt.

Senest i går hadde jeg en fantastisk herlig prat med en gründer her i UK. Rå-dyktig grafisk designer og illustratør. Men i den daglige businessen, i rutinene med å designe for kunder, så hadde hun glemt bort og skjøvet vekk alle de gode ideene. Alle de kreative påfunnene som virkelig fikk henne til lyse opp.

Å lage videoen du ser litt lenger opp på siden her er min egen, personlige greie med å bare gjøre. Handle på ideer som kommer. Utsetter jeg en film som denne, så vil den aldri bli gjort. Engasjementet og energien ligger i, for meg, å bare filme! Ikke tenke, ikke planlegge, bare gjøre det. Hvis ikke, forsvinner ideen.

Så hva er den ideen.. som du gjerne kommer opp over et glass vin i en god samtale. Som du kjenner får det til å krible i kroppen – som om kroppen sier «ja ja gjør det» mens hodet er litt mer nøktern. Hva er den ideen som får deg til å smile, men samtidig kanskje gjør deg litt trist, fordi du stadig skyver på den… Hva er den ideen?

En god idé er som en god prosecco - masse bobler og liv om den nytes i det den åpnes. Share on X
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}