juni 23, 2020

Tusenvis av muligheter
Tusenvis av kurs
Tusenvis av “jeg vet hvordan, jeg har gått veien og jeg vil vise deg hvordan!”

Siden jeg ofte står på sidelinjen, så har jeg utviklet en viss (sunn?) skepsis over tid fordi jeg har sett så mye skinn som har blitt solgt før bjørnen er skutt. Og hørt litt for mange historier om de som har kastet bort ti-tusener (og mer) på diverse nettkurs og medlemskap som har lovet gull og grønne skoger men levert en liten gressplen…

For det er er tusenvis av muligheter, og kurs og erfaringer. Og ikke alt som skinner er gull. Samtidig så trenger vi alle å ha noen å se (opp) til, å lære ifra. Så hvordan velger du hvem du skal følge og lytte til? Hvem kan hjelpe deg til neste nivå?

Du kan bare gå så langt alene

De som bestiger Kilimanjaro gjør det ikke alene. Aldri. Det krever et team for å virkelig få resultater. Å bestige Kilimanjaro er et resultat av trening, forberedelse, feiling, seire, usikkerhet, seiere, drømmer, og … coaching!

Vi trenger alle hjelp. Vi trenger alle å føle støtte, kunne be om gode råd for å komme til neste nivå . Uten det, blir vi alene.. veldig alene.. Og alene så er vi kun ett hode. Ikke bare er det ensomt men også lite produktivt. Fordi vi handler, reagerer og responderer basert på våre erfaringer, vår kunnskap men også vår frykt.. og den siste der, frykten, den kan lett bli en unødig hemsko…

Og der kommer coachen inn! Hun eller han som ser deg. Som evner å se det som er mulig, mye lenger enn det frykten din makter. Og som gir deg de rådene du trenger for å fortsette fremover.

Lytt til erfarne fjellfolk

Som norsk så har vi vel alle hørt det utsagnet; lytt til erfarne fjellfolk. Om vi gjør det er en annen ting;) Poenget er; noen har gått denne stien før deg. Noen, med langt mer erfaring enn deg og meg, har gjort seg erfaringer som det er vel verd å lytt til. Men hvem?

Jeg kan selvsagt ikke gi det endelige svaret som gjelder for alle dere som leser dette:) Men jeg kan dele av min egen erfaring og gi deg mine tips. Og ett tips starter med spørsmålet;

Hva er det du trenger hjelp til?

Skal du ha noe som helst utbytte av et kurs, et medlemskap eller en coach så er det en fordel at du har et behov som nettopp dette kurset, medlemskapet eller denne coachen kan hjelpe deg med. Så hva er det du trenger hjelpe med akkurat nå?

Det er så fristende å hoppe rett til mål, men ingen vinner Ludo uten å ha gått med alle de fire brikkene gjennom alle feltene på brettet. Inkludert det å bli kastet ut x-antall ganger. Det er en del av leken. Det samme gjelder i business, selv om business ikke akkurat er som Ludo. Likheten ligger likevel i det at vi går fremover steg for steg. Noen ganger går det fort (når terningkastet viser 6) og andre ganger går det sakte. Det nytter ikke å jukse.

En business starter med en idé. En drøm, en visjon et sterkt ønske. Det gir en masse pågangsmot og initiativ. Det er gøy å fabulere om den store idéen. Alt det som er mulig. Det som avgjør om det blir en realitet, er hva du så velger å gjøre. Ikke “en dag”, men nå, i dag. Hvilke valg du tar i dag. Hvilke prioriteringer du velger og hvor viktig denne drømmen og idéen er for deg.

Det er du som sitter i førersetet.
Men du vil mest sannsynlig trenge noen gode hjelpere på veien for å komme (fortere) til mål. Og det er her de erfarne fjellfolkene kommer inn – de som har vært der du er. De som har kjent på frustrasjonen du kjenner på, og funnet en løsning. De som har fryktet det samme som deg, og overvunnet den. De som har samlet sin kunnskap og erfaring, og nå vil dele den med deg.

Om du har idéen så er kanskje første steg å få på plass en nettside. Hvorfor? Fordi det er der du over tid kan skape en platform for dine produkter og tjenester. En platform der du kan dele dine din kunnskap, få kontakt med potensielle kunder og forme en merkevare – som er deg.

Om du er akkurat her i prosessen, så anbefaler jeg deg å ta en titt her. Få mennesker jeg kjenner er mer “hel ved” og verd å lytte til enn Kristin Skjæringrud (grunnlegger av WP Skolen) når det kommer til det å sette opp og drifte egen nettside.

Ny nettside pa 7 dager

Neste steg – når noe større skal lanseres

Men hva når nettsiden oppe. Kanskje har den vært aktiv i flere år. Du blogger. Du har et produkt eller en tjeneste du aktivt promoterer, men noe mangler…. Du har kjørt noen kampanjer på facebook, men så langt har det kostet mer enn det har gitt tilbake. Du har svidd av en god del allerede på diverse nettkurs men det er litt som å skyte i blinde. Eller som å forsøke å spille Ludo med kun én brikke… Du kommer aldri i mål.

I fjor sommer ble jeg oppmerksom på en engelsk dame ved navn Laura Phillips. Som du leste lenger opp, så er jeg i utgangspunktet litt skeptisk til alle som lover meg noe som helst med “halleluja”. Men jeg hadde fått Laura anbefalt. Det gjorde hele forskjellen. Når jeg blir anbefalt noe fra noen jeg har tillit til, så lytter jeg!

Hun driver business fra hjertet!

I ett år har jeg fulgt Laura og fått oppleve, i praksis , hva det vil si å lytte til en med erfaring som driver business fra hjertet. Og Laura leverer!

Når du har nettsiden din på plass. Når du vet hva tjenestene eller produktene dine er. Når du er villig til å gjøre jobben, men kjenner du trenger en som bokstavlig talt holder deg i hånden gjennom en proff lansering (som faktisk gir deg fortjeneste og ikke bare kostnader) så er dette dama! Jeg hadde aldri brukt så store ord om jeg ikke hadde ment det!

Å gå sammen, til neste nivå

Vi tror kanskje vi er de eneste som føler det si eller så. Som opplever utfordringer eller stagnasjon eller frykt eller hva det nå enn er. Men det er jo (heldigvis) ikke sant:) Vi har alle (!) dager og stunder der vi baler i en grå masse og ikke klarer å finne veien ut. Da trenger vi andre. Mennesker som vi kan gå sammen med. Fysisk og mentalt.

Og så er det noe med å dele opplevelsene med andre. Både opp- og nedturer. Erfaringene. Bli støttet og samtidig kunne heie på andre.

Det er vakkert å følge en gruppe, selv fra siden, og se hva som er mulig når vi går sammen, til neste nivå. Å oppleve energien som er i en gruppe. Å se hvordan mennesker som egentlig ikke kjenner hverandre, som aldri fysisk har møttes, allikevel kan gjøre en stor og viktig forskjell for hverandre. Bare ved å gå veien sammen.

Dette medlemskapet er et sånt sted. Pakket med verdi i form av nydelige og viktige klasser, meditasjoner og øvelser du kan ta i brukt. Men viktigst er kanskje allikevel fellesskapet. Triben kaller vi det. Og det er sånn det oppleves, med mennesker fra hele verden. Anbefaler deg å ta en titt.

Hva trenger du for å komme til neste nivå?

Som i Ludo, så kan du ikke hoppe over stegene, selv om det er fristende, men du kan se på brikkene dine og vurdere spillet. Hva trenger jeg nå for å komme videre? Hva trenger du for å komme til neste nivå?
Er det å lande idéen?
Er det å prioritere tiden?
Er det å få opp nettsiden?
Er det å tilhøre en gruppe for felles vekst og utvikling?

Lytt til de som har gått den veien du er i ferd med å gå. Erfaring er til for å deles. Og da kommer vi alle raskere til neste nivå.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}