mars 16, 2021

Hvor gjør du av alle tankene?

Hvor gjør du av alle tankene som noen dager overfyller hodet?

Hva gjør du de dagene der det kjennes som om alt bare er “for mye”. Når alt og alle irriterer deg fordi du desperat forsøker å gjøre alt det du tenker du må får gjort, akkurat nå, i dag!?

For noen dager er sånn. Hodet er fullt av alt du tenker du burde ha gjort, skulle ha gjort, MÅ får gjort, I DAG! Masse planer og oppgaver. Det er bare en stor hake ved det hele; alt sitter i hodet.

Hvis alt av planer, ideer og ting vi vil og må få gjort forblir i hodet, så er resultatet ofte én av to:
1. Det skjer absolutt ingen ting… (som den gode ideen, som du nå har tenkt på i månedsvis…)
2. Alt virker krevende, og nesten uoppnåelig.

En annen hake ved at alle planer og ideer blir sittende i hodet, er hvordan du blir mot de rundt deg… Når noen tilfeldigvis stikker innom, ungene roper “maaaaaamaaaaa” for x-gang på 5 min, partneren din lurer på om ett eller annet, mammaen din ringer, naboen har litt for god tid til å slå av en prat, ham du venter svar fra på e-post har fortsatt ikke svart (!), en kunde spør om du har tid til å svare på noe….. (og listen fortsetter…) Du har jo ikke TID til noe av det! Det er bare det at INGEN av disse menneskene rundt deg vet hva du har av planer for denne dagen. De planene som bare er inne i hodet ditt. Egentlig ikke du heller. For der inne er det mest kaos akkurat nå. Du vet bare at det er så innmari masse du må få gjort! Eller..??

Hva skjer om du tok deg 5 min pause?

Legg merke til overskriften – 5 min pause. Ikke én time. For det har du så absolutt ikke tid til. Men 5 min?
-Kom deg opp fra stolen og snu blikket bort fra skjermen du mest sannsynlig sitter foran (eller holder i hånden).
-Ta isteden frem penn og papir.
Og så:

Skriv ned alle tankene

Skriv ned absolutt ALT du til nå bare har hatt i hodet. Alle planene, alle “jeg må, jeg burde, jeg skulle”. Alt!

Og så se på det du har skrevet.
Hva av dette vil du (og kan du) gjøre i dag? Hva av dette kan du fint utsette noen dager? Hva er det du har på listen som du har tenkt kommer til å ta sååååå mye tid, men som kanskje ikke er en så stor oppgave om du først bare får den unna? (Lytt til podcast episoden som ligger øverst på denne siden. Jeg hadde en sånn opplevelse i går… )

Når vi skriver ned det vi har i hodet, så kan hodet hjelpe til med det den er best på.

Og det er å strukturere, organisere, prioritere, være kreativ, se linken mellom oppgavene. Alt det som gjør at du kan velge hva du vil gjøre, og når du vil gjøre det.

Er du en som har alle planene i hodet, eller skriver du de ned?

Husk å lytte til episoden lenger opp på denne siden.

Og om du vil ha litt “drahjelp” i å samle tankene, legge planer og dermed lettere kunne prioritere, så last ned gratis versjonen av Dagsplan.

Last ned gratisversjon av Dagsplan

Jeg sender deg en liten hilsen på e-post når jeg har nye artikler på bloggen samt mer informasjon om Dagsplan slik at du får tips og inspirasjon for mer fokus for å kunne gjennomføre. 

Dagsplan
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}