september 13, 2023

Synes du det ser ut som alle andre kvinner får det til mens du selv står fast? Er dagene fulle og alikevel så kommer du ikke i mål med alt du skule ha gjort?

Her er noen konkrete tips til hvordan bli en mer effektiv kvinne.

Men før du lytter, ta frem et stykke papir, en nottabok eller Dagsplan og noter ned det som kommer.

Gode idéer limer seg ikke alltid fast

  Dessverre. Når du ser på et interessant webinar, lytter til en podcast, leser en artikkel eller hører et foredrag så blir du inspirert. Ideene kan være mange mens du sitter og ser og lytter, men de limer seg dessverre ikke alltid fast til hukommelsen. I det det du ser eller hører på er over, så tar gjerne livet over: Mailer som skal besvares, telefoner som skal tas, unger om skal hentes, middager som skal kjøpes inn… og så forble den gode opplevelsen et minne… Et blaff av inspirasjon.

  Så tips #1 er: Noter underveis!

  Skriv ned det du hører og det som samtidig kommer til deg. Og bruk så noen minutter etterpå til å reflektere over det du har skrevet ned. Og om du har like vakker håndskrift som meg (les: ikke lesbart uten briller), så kan det være lurt å skrive ned alt på nytt, i roligere tempo.

  Ragnhild Hannoschøck Vea

  Et kjedelig ord men..

  Tips #2 handler om rutiner

  Rutiner er alt det du gjør, kanskje uten helt å reflektere over det. Det er bare er sånn. Alltid pusse tennene etter frokost f.eks. Sjekke at døren er låst før du legger deg eller alltid ha pizza på fredager. Noen rutiner er en del av hverdagen, andre har du lagt til deg uten å reflektere over at de har blitt rutiner. Rutiner som stjeler tiden din, oppmerksomheten din, energien din. Som å starte dagen med å scrolle på telefonen eller legge seg med Netflix.

  I podcastepisoden over her så deler jeg med deg noen av mine rutiner, som jeg sverger til! Som er super effektive. Og som gjør at jeg får kickstartet dagen og samtidig som jeg gir både meg selv og familien min ro på morgenen. Så scroll opp og lytt til tipsene:)

  Kjenn deg selv!

  Dette er kanskje det mest spennende tipset og noe som vi aldri kan bli ferdige med: å lære å kjenne oss selv. Hvem er du, egentlig? Hvorfor reagerer du i noen situasjoner men er helt rolig i andre? Hva gir deg energi? Hva tapper deg? Når er du i flyt og når har du mest lyst til å gjemme deg under dyna?

  Tips #3: Kjenn din kvinnelige syklus

  Dette er et tema som det snakkes altfor lite om, og samtidig er det så interessant og viktig! Hvor godt kjenner du din egen syklus? For det handler om så mye mer enn PMS! Det handler om å forstå deg selv! Hvorfor det er dager du er ultra produktiv og kreativ og dager det det er lurere å jobbe i stilhet og ro. Kunnskapen om din egen syklus gir deg mulighet til rett og slett planlegge dagene, ukene og måneden mer effektivt! Visse dager er perfekte for å gå i viktige møter, holde foredrag eller webinar. Andre dager bør du kanskje unngå nettopp det.

  En nydelig dame som kan så masse mer om dette enn meg, er Fay Skandsen. I et gratis webinar, som du finner her, lærer hun blant annet bort dette med den kvinnelige syklusen og hvordan vi kan forstå den bedre. Og dette gjelder også for deg som ikke lenger menstruerer! Mao – dette er noe for alle kvinner, og spesielt om du ønsker å bli mer effektiv og jobbe smartere med din business.

  Webinar om kvinnekraft og sykluser med Fay Skandsen
  Legg igjen en kommentar

  Your email address will not be published. Required fields are marked

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}