juli 28, 2015

For en tid tilbake var markedsføring et fag jeg studerte. Drømmen var å jobbe i et fancy reklamebyrå. Være kreativ i et spennende miljø med kule mennesker, i lekre lokaler.

tavle

For en tid tilbake så betydde markedsføring, selv for de av oss som drev en liten bedrift lokalt, å annonsere i lokalavisen.

Et skilt på døra. Kanskje en flyer/brosjyre som ble delt ut i postkassene.
En gang for en tid tilbake hadde jeg et kort stopp i et firma der jeg solgte annonseplass, i en almanakk.

Nå er markedsføring for alle. Alt du trenger er en nettside og en Facebook businesside.

For en tid tilbake var markedsføring kostbart!

Den lille annonseplassen jeg solgte i en almanakk var verd ca 3000,-, den gang! DET var mye penger for en liten lokal bedrift på et lite sted.
Nå kan du i teorien ha tilnærmet 0,- i markedsføringskostnader; nettsiden kan du bygge selv, Facebook annonser kan du lage selv eller du kan bruke blogging og aktiv posting på Facebook (og andre sosiale medier) som gratis reklameplass.
Det er jo supert! Og det gir veldig mange flere muligheten til å starte opp for seg selv.

Men, ja for det er alltid et men (eller mer enn to sider av en sak); en nettside i seg selv er ikke automatisk en salgskanal. Det er HVORDAN nettsiden fremstår som kan gi deg resultater. En Facebook side i seg selv, gir ikke nødvendigvis masse LIKES og engasjement. Det er HVORDAN du bruker Facebook som er avgjørende (og at du kjenner din idealkunde)

Den store gründerdrømmen

De siste 4-5 årene har jeg møtt mange gründere uten oppstarts-kapital, uten investorer i ryggen, uten tidligere erfaring med gründervirksomhet. Men med en drøm og en idé. Det mangler ikke på initiativ. Det mangler ikke på store planer. Men det er ikke alltid nok for å få suksess;)

Når du skal starte opp for deg selv, eller utvide virksomheten, så må du vite hva du vil – hvor du sikter. Og når du har det klart; hva må til for å nå dit?
Du vet du trenger en nettside og du har hørt at Facebook annonsering er lurt. Spørsmålene nå er: Hvor stor er verdien av å gjøre alt selv – LÆRE alt selv – og dermed spare kostnader? Hvor mye tid TAPER du på å skulle gjøre alt selv – tid som du kunne brukt på å utvikle selve konseptet eller produktet ditt? Vil du bli stående alene og på godt norsk; ”knote” eller gir det deg energi og motivasjon å finne ut av ting på egenhånd?
Hva er målet ditt innen de neste 6 og 12 månedene?
Er det realistisk at du vil nå dit, helt på egenhånd, uten å investere i hjelp? Kanskje.

Du KAN starte opp i dag, OG gjøre suksess uten å bruke ei krone på markedsføring og hjelp. Men det krever Tid Kunnskap & Interesse.
Spørsmålet er om tiden det vil ta å gjøre alt selv for å spare penger på sikt er verd det…

Hvis du kjenner at ”Jo jeg VIL gjøre dette selv”, så sjekk ut disse sidene (som er helt gratis): WPskolen – lær deg wordpress, på norsk. Picmonkey & Canva for design av diverse markedsmateriell

Dersom du er usikker på hva du trenger eller hvor du skal sette fokus, ta en titt her og bestill en fokussamtale – en liten investering som kan bety MYE for din videre suksess!

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}