desember 7, 2021

Første gang publisert desember 2020

Når jeg skriver dette, så er det bare noen få uker igjen til jul, og nytt år. Det er en sånn tid på året som får frem en masse følelser. På den ene siden så skal vi kose oss og gjøre alle sånne hygge-ting (og kanskje har vi ekstra behov for det i år). På den andre siden så skal vi komme i mål med alt, før vi kan ta julefri. Og helst før vi tar fatt på et nytt år. Men hvordan i all verden få timene til å strekke til?

Kan vi balansere i hverdagens krav?

Tilfeldig, eller ikke, den siste uken så har nettopp det vært tema i to intervjuer og en videoblogg. Kanskje fordi dette med å finne balanse i livet er så viktig.

Og balanse er ikke det samme som å ligge rett ut på sofaen og bare spise godterier og se på Netflix, selv om å gjøre nettopp det kan skape balanse nå og da. Balanse er heller ikke å skulle gjøre ALT, hele tiden. Selv om også det å prioritere og faktisk gjennomføre kan skape balanse. Vi trenger litt av alt.

Ta deg en liten pause og spør deg selv – hva VIL jeg komme i mål med?

Hvordan få gjort det du må før jul?

Hva vil du komme i mål med – ikke alt du tenkte du skulle få gjort eller alt du tenker du burde få gjort. Men hva VIL du få gjort? Ta en titt her. Jeg snakker mer om dette i WP Skolens Julekalender.

Hvordan få hodet over vann?

Vi har alle en historie, og det er gjerne den historien som gjør at vi er der vi er i dag – med det vi tilbyr av enten produkter, tjenester eller hva vi er opptatt av.

For en del år tilbake handlet alt om andres agenda… det var som om jeg konstant forsøkte etter beste evne å følge alle andres ønsker og mål, men i forsøket så ble det kaos. Jeg mistet fokus på det jeg selv ville – det som var viktig, for meg. Og selv om jobben var gøy og kundene nydelige, så kom jeg til det berømmelige veiskille. Eller luktet murpussen av veggen om du vil. Vi har vært der så mange av oss. Og når vi kommer dit så kan vi gjøre en av tre;

  1. Legge oss ned og synes alle andre er teite og synes ting er vondt og vanskelig (for det lettere å ha litt kos med misnøye og skylde på andre enn å selv ta tak;) )
  2. Bare pushe på videre, til kroppen sier STOPP!
  3. Gjør en bevist endring.

For når vi er nede i en dal, så dukker det alltid opp en løsning, om vi er villig til å se den og gripe den.

Det er noe av det jeg snakket med Jannecke Øinæs om i dette intervjuet.

Fra kaos til fokus

Ta en titt her. Vi snakker om alt fra kaos til fokus, til iskald dusj om morgenen (???) og distraksjoner. Kanskje du vil kjenne deg igjen;)

Jeg er ikke så god til å planlegge

I såfall er du ikke alene;)

Eller du er god til å lage planer, men ikke så god til å faktisk gjennomføre de…?

Å ha fokus på det du vil ha gjennomført – å “bli en planlegger” – er ikke en egenskap vi alle er født med. Heller ikke jeg! Jeg snakker litt om det med Jannecke. Ei med tusen baller i luften er vel en mer passende betegnelse, men jeg har tillært meg egenskapen å bli mer strukturert. Fordi det ble nødvendig for å komme videre. Og det samme gjelder deg. Du kan, hvis du vil, og om du gjør det viktig nok for deg.

Hvor starter jeg?

Skriv ned, nå, 3 oppgaver du vil ha gjort og gjennomført før du tar kvelden. Helt konkrete oppgaver. Og bestem deg for å fullføre.

Det handler ikke om store, voldsomme, tidkrevende oppgaver. Begynn med noe som er viktig for deg å få gjort i dag. Om det er privat eller business spiller ingen rolle. Bare skriv det ned – 3 oppgaver. Og prioriter de tre!
Og så gjør du det samme i morgen.

Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}