februar 9, 2023

Har du lurt på det? Stilt deg selv spørsmålet: Hvorfor skal jeg meditere ? For selv om du har hørt om og lest om alle fordelene ved meditasjon, så kan det godt være du fortsatt lurer på hvorfor akkurat du skal meditere. Og om det må gjøres på en bestemt måte.

Som treningsinstruktør (for mange år siden) kom jeg borti meditasjon via treningskonsepter jeg underviste i. Det var deilig. Det var godt å ligge rett ut på matten og kjenne på stillhet og avspenning etter en økt. Å kjenne pulsen som roet seg. Få kontakt med kroppen på en ny måte. Det var fascinerende å merke hvordan energien i rommet endret seg. Jeg ble bare mer og mer glad i å undervise denne siste delen av en time.

Meditasjon for balanse

Jeg har skrevet om balanse blant annet her >> Vi trenger balanse. Og kanskje akkurat derfor synes jeg det var så fint å få avslutte en treningsøkt med meditasjon. Det er noe med kombinasjonen fysisk styrke og smidighet, å spenne muskulatur for så å gi slipp. Det er vakkert. Akkurat som vi trenger balanse mellom et aktivt sinn og et rolig sinn, det å produsere og ta imot, være effektiv og gi slipp.

meditere

Hva kan det å meditere gjøre for meg?

Egentlig er det mer beskrivende å spørre; hva kan jeg, med meditasjon, gjøre for meg selv?

For meditasjon i seg selv kan rent praktisk være å gjenta en lyd eller et ord, sitte helt stille, gå ute i naturen alene uten å ha musikk eller noe annet på øret eller lytte til en stemme som guider deg gjennom ord. Det er hva du gjør, og lar være å gjøre, i meditasjonen, som kan ha en enorm effekt.

Om vi aldri er i kontakt med oss selv, i ro, så lever vi bokstavlig talt på utsiden av oss selv. Det er da stress setter seg i skuldrene og du ikke merker at du har stresset for lenge før magen streiker. Alt handler om alt der ute. Om det er nyheter, andres krav og egen frykt… Og derfra er veien kort til også å legge skyld på alt og alle.

Har du noen gang vært ute på en jogge- eller gåtur, uten å ha musikk i ørene, og tatt deg selv i å kun fokusere på rytmen i pusten din og takten i beina? Det er en form for meditasjon. Når du lar sinnet stilne og kun har fokus på én ting. Når tankene er som blåst bort fra hodet og isteden så kjenner du rytmen.

Har du sittet eller ligget i stillhet og kun fokusert på pusten eller hjerterytmen din? Det er en form for meditasjon. Når du lar tankene seile forbi uten å la deg distrahere.

Har du noen gang sittet eller ligget i ro og virkelig kjent på den fysiske kroppen din, alle tærne dine, fingrene, luften mellom hårstråene. Det er en form for meditasjon. Når du blir bevist hver del av kroppen, kjenner hvordan lungene beveger seg og luften som stryker over huden din.

Har du noen gang latt deg guide av en annen sin stemme til å la fantasien skape et indre bilde? Det er en form for meditasjon. Når du bytter ut de repeterende tankene og følelsen av bekymring og stress, med en indre opplevelse av renhet, glede, farger og bilder som fyller deg med en deilig følelse.

Uansett hva du foretrekker så gir DU deg selv, gjennom meditasjon, et pusterom. Et sted hvor du er fullt og helt tilstede her og nå, i deg selv. En opplevelse av virkeligheten slik den er, versus alt du tror og frykter. Det er som å slette gamle filer fra maskinen og restarte den.

Gi slipp på bekymringer

Det surrer i hodet.
De samme tankene om alt som ikke er greit, alt du ikke vil skal skje, alt du ikke er helt fornøyd med, alt du frykter, alt som ganger deg fra fortiden.
Det tærer og det tar plassen for alle tankene som kan skape det du egentlig vil. Også den fortiden du ønsker.

Jeg har laget en deilig meditasjon som hjelper deg å gi slipp på bekymringene. Du finner den her >> på Wisdom From North.

Gi slipp på bekymringer meditasjon

_______

Morgenmeditasjon – her og nå

Vær så god:) Denne er uten musikk og ment å gi deg noen gode spørsmål på morgenen slik at du kan skape deg den dagen du ønsker.

Jeg mener selve fundamentet for en god dag ligger i morgenen. Hvordan du starter dagen avgjør så mye av hva du får utrettet ila en dag. Uten gode rutiner på morgenen, så blir du lett et bytte for alle andres agenda og egen prokrastinering. Meditasjonene over her kan være en hjelp og et verktøy til å samle deg, FØR alt og alle skal ha tiden din.
Og når du har gjort den, ta frem Dagsplan eller en annen notatbok, og skriv ned svarene du gav deg selv.

_______

Guidede meditasjoner for ro både i kroppen og sinnet

Etter et event med Wisdom From North der jeg holdt LIVE meditasjoner fikk jeg flere hyggelige tilbakemeldinger og forespørsler om meditasjonene kunne kjøpes. Så jeg lovet meg selv å lage en pakke av meditasjoner for å guide deg til en sterkere kobling med deg selv, både fysisk i kroppen og til din sjel. Og her er den! En pakke med unike meditasjoner du kan laste ned og lytte til igjen og igjen. Ta en titt her så du kan se >>

Pakke med guidede meditasoner

Meditasjoner rundt tema:

  • “Å anerkjenne deg selv” – Din fysiske kropp, ditt sinn og alle dine sanser.
  • “Motta en gave fra ditt Fremtids Jeg” – Bli med på en reise til dit Fremtids jeg.
  • “Total avspenning” – En dyp avspenning for kropp og sinn.
  • “Ta imot” – Ta i mot det du trenger akkurat nå. Sjelen vil vise deg.
  • “Skap din egen verden” – Meditasjon som guider deg inn i din indre, vakre verden.  
  • “Stillhet” – La sinnet bli stille. Lytt til din egen stillhet. 

Jeg ønsker for deg å finne din indre ro, slik at du kan være enda mer effektiv og produktiv i arbeidet. For uten den indre kontakten så blir du fort et lite hamster som løper i sirkel, og da blir ikke mye gjort. Men et stille sinn kan fokusere, og fokus skaper handling.

Du finner pakken med meditasjonene her >>

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}