september 5, 2021

Ingen ting blir nøyaktig slik vi hadde planlagt. Noen ganger så går vi rundt og lar være å gjøre noe viktig i frykt for at det vi skal gjøre er så vanskelig, og så viser det seg senere at det egentlig var lett. Eller vi bare sette i gang med noe i den tro at det bare skal ta en time, og så tar det oss dager…. For ingen ting blir helt som du hadde tenkt.

I sommer, da det var leeeeenge til skole- og barnehage start, så tenkte jeg at jeg var veldig klar for begge deler. At det ville gå lett, for dette har jeg jo gjort mange ganger før. (mer om det i denne artikkelen som jeg skrev på WP Skolen.)

Ingen ting blir helt som vi hadde tenkt…

Noen ganger så holder vi på en drøm, for evig. Vi tenker og sier vi lar være å gjøre fordi vi ikke har kunnskap nok, penger nok, støtten eller noe annet vi tror vi mangler. Men hva hvis den egentlige årsaken til at drømmen aldri bli en realitet ikke har noe å gjøre med hva det er vi tror vi manger?

Frykten for suksess

Dette er det vi snakker for lite om. For hvor klar er du egentlig for å gjøre suksess?

Det sies det krever en sterk rygg for å bære gode dager. Vi vil jo alle ha suksess, men er du villige til å bære konsekvensen?

For når du sier ja til noe, så må du også si nei til noe.

Med suksess (eller veien dit) så kommer det å lære ting du ikke kan, jobbe utenfor normal arbeidstid, møte kritikk eller spørsmålstegn ved dine valg. Er du villig til å ha det i livet?

Kan det være at noen gang blir ikke ting helt som du hadde tenkt fordi den egentlige grunnen til at idéen forblir en idé er frykten for konsekvensene ved en suksess?

Tenkte du det skal gå fort?

I såfall: du er ikke alene;)

Like mye som vi holder igjen på det å gjøre og være det vi innerst inne drømmer om, i frykt for at det er for vanskelig (eller frykten for suksessen), så går vi noen ganger for fort.

Selv når det er snakk om oppgaver som er viktige for oss, viktige for bedriften vår eller livet ellers, så hender det (ofte?) at vi tar avgjørelser litt kjapt. Eller vi setter i gang uten å ha satt av tid.

Noe du tror skal ta 5 min, tar gjerne 1 time. Det du tenkte du skulle gjøre klart før lunch, kan ta flere dager.

Jeg har masse mer i videoen over, så klikk play på videoen eller lytt til lydfilen under.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
x

...fordi det handler om deg og din tid

Dagsplan