mars 6, 2015

Lite kan måle seg med følelsen av å oppnå noe du satte deg som mål for lenge siden, men som den gang virket fjernt. Et mål som pirret noe men som du samtidig ikke kunne klare å gjennomføre der og da. For så plutselig å få det til.

”Plutselig” er egentlig en feil betegnelse for det er mye du har gjort for å komme dit, men det har vært pakket inn i delmål. Små og større opplevelser underveis. Viktige, viktige delmål.

Jeg har akkurat, for sånn ca 10 min siden, nådd et sånt mål.

image
Jeg har løpt 1 mil! 1 mil! Smak på den 😀 Jeg vet; er du en ivrig løper så er 1 mil kanskje noe du gjør flere ganger i uka, men for meg dette en milepel.

Det er lenge siden jeg tenkte det hadde vært gøy å klare å løpe 1 mil. Jeg husker ikke engang når det var. Men jeg husker følelsen. For den gang var selv 3 km en seier. Ikke fordi jeg var i dårlig form (gi meg et par vekter så skal jeg bevise det :-D) men fordi jeg ikke hadde noe erfaring med løping. For å være helt ærlig var jeg ikke spesielt begeistret for langintervallskondisjonstrening (puh!), for å bruke en slags fagbetegnelse. Enten ble jeg sliten, eller pusten ble sliten før beina (eller omvendt), eller jeg begynte å kjede meg, eller jeg kom på alt jeg skulle ha gjort så jeg hadde ikke ro på meg til å løpe langt, eller jeg fikk hold eller jeg rett og slett ikke gadd. Det ble med de 3 km.

Som så ”plutselig” ble 5 km (jeg tror jeg fant verdien av å samtale med meg selv underveis og finne løsninger). I forrige uke løp jeg 7 km! Da begynte jeg nesten å lure 😀 Og så i dag, helt uten at det var planlagt, så hadde jeg løpt 1 mil!

Sett – Deg – Mål

Nå ble dette et skryte-avsnitt på egne vegne. Jeg skjønner jo at ingen andre enn meg bryr seg om den mila, men poenget er; sett deg mål! Ikke bare mål du vet du kan innfri allerede neste uke, men mål som pirrer. Som utfordrer. Som du har lyst å oppnå.

Og gå så ut og gjør jobben. Ett skritt av gangen. Noen dager står du kanskje stille (jeg hadde uker og måneder der jeg overhode ikke løp). Andre dager dobler du hastigheten. Litt og litt lenger. Og så, før du vet ordet av det, så står du der, i mål, og lurte på hva som egentlig skjedde:-D

Nå skal jeg ta meg en velfortjent dusj.

image

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}