mars 27, 2021

Du har sikkert hørt det mange ganger; det du tenker, skape virkeligheten din. Vi sitter på mer “makt” og påvirkning til egen lykke enn vi selv er klar over. Det er bare det at det så lett glemmes i hverdagen. For du HAR mye å gjøre. Det ER mas på jobben. Ungene MÅ ha hjelp med leksene. Du KAN IKKE bare ta deg fri. Naboen ER irriterende hyggelig (??)

Og noe av det mest irriterende, er om noen da sier til deg: du må bare tenke positivt! Det er ikke så ille.

Æsj, for et dritt-vær

Du ser ut av vinduet en litt for tidlig morgen. Mens du spiser frokosten og blar deg igjennom intetsigende oppdateringer på sosiale medier. I det du går ut, bekrefter vinden og regnet nettopp at det er et skikkelig dritt-vær! Eller?
Det vi tenker på igjen og igjen, bli vår sannhet. Og det vi opplever bekrefter denne sannheten. Men er den da sann?

Det gjelder alt vi opplever.

Nå snakker jeg ikke om store, alvorlige, traumatiske kriser, men hverdagen.

Når det rett og slett er for mye (å gjøre)

Når du kjenner at det alt for mye å gjøre, listen over alt du skulle og burde er langt som et vondt år, så kan ikke andre bare si at det ikke er sant. For for deg så ER det for mye akkurat nå.
Eller?
Hva hvis opplevelsen av “for mye” bekreftes fordi du igjen og igjen har tenkt og sagt; “jeg har for mye å gjøre nå”?

Hvordan samle tankene så du kan “tiltrekke deg” det du egentlig vil.

Kanskje er det følelsen av å få det til du søker. Kanskje er det å kunne kjenne på en ro mens du jobber. Kanskje er det å kunne ha tid til å gjøre også andre ting. Det store spørsmålet er: hva gir du fokus?

Fokus er som å ta et bilde med et kamera. Om du tar bilder uten å fokusere på motivet, så blir bildet uskarpt og gjerne uten mening. Derimot om du fokuserer på én gjenstand, ett fjes, så kan det bli et godt bilde.

Om du hver dag bare begynner på alle gjøremål, samtidig, og litt tilfeldig, så blir det som å ta et bilde uten å fokusere. Det blir ingenting av noen ting. Du ender opp med å bare jobbe, uten å komme i mål. Og resultatet? Sliten. Stresset. Demotivert. Bekreftelse på bekreftelse av at “det er for mye å gjøre!”
Hva om du fokuserte på en og en oppgave av gangen? Bare en. Og så den neste. Og så den neste etter det igjen.

Om du er nysgjerrig på hva jeg gjør i sånne situasjoner? Lytt til episoden lenger opp på denne siden.

Hva med alt du faktisk gjør?

Hvor godt ser du alt det du faktisk får gjort? Gjennom dagen, uken og ikke minst om du ser tilbake 12 måneder; hva er alt det bra du har fått til?

Hva vi fokuserer på, skaper virkeligheten vår!
Det vi fokuserer på vil vi tiltrekke oss “bevis” på.
Mer om det i episoden over. Og hvilke bevis kan dukke opp, i hverdagen, om du velger å ha mer fokus på det du VIL skal skje, på alt det fantastiske (og hverdagslige) du faktisk FÅR gjort. Om du bytter ut “det er dritt-vær” med “ja ja, det regner. Godt jeg kan sitte innendørs i dag.” Hva er det mulig?

Mer om fokus – til inspirasjon

Hvordan holde fokus når jeg ikke vet hvor jeg vil?

Du som er rå på å sett deg store, hårete mål. Du elsker å lage visjoner og blir super inspirert av å dele tankene dine med andre. Det er som om du er utømmelig med nye, gode idéer. (…)

Du som ikke helt vet hvor du vil. Du klarer fint å holde fokus gjennom dagen og er god på å bruke kalender og vite hva du skal få unna denne dagen. (…) Du finner hele artikkelen her.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Du snakker sant. Så mange ting skjer i hverdagen vår. Alle av dem har innflytelse på oss, og vanligvis er denne påvirkningen negativ. Jeg prøver å disiplinere meg selv, tankene mine, handlingene mine. Jeg prøver alltid å forestille meg hva jeg vil, og dette hjelper meg å komme videre til det. Motivasjon fungerer, men det er hverdagsarbeid. Hardt arbeid.

    1. Takk for kommentaren din:) Tankens kraft er enorm, og dette er på mange måter en lenger prosess. For det handler ikke bare om å “tenke positivt” men bli bevist våre egne tanker. Og våre egne ord som vi bruker i samtale med andre. Det spennende i det er når vi kan bruke oss selv som “forsøkskaniner” – legge merke til forskjellen i oss selv når vi velger å fokusere på og tro på ett perspektiv versus ett annet. Når vi velger å snakke om alle utfordringene versus mulighetene. Det er “hverdagsarbeid”, som du skriver. For det er det vi gjør hver dag, små men viktige steg, som er det som virkelig vil skape en forskjell:)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}