august 9, 2015

sjekklisten

Hvis du allerede har vært igjennom prosessen med å sette opp en hjemmeside så kjenner du kanskje igjen følgende tanker og følelser;

Ja jeg trenger en nettside men….
Hva trenger jeg egentlig?
Hvor begynner jeg?
Hvem kan jeg spørre?
Og så skulle den jo helst vært klar i går…
Så hva gjør jeg nå?

”Been there, done that” er det noe som heter. Jeg har startet i ett hjørne, uten en klar formening om hvor jeg ønsker å ende opp. Man kommer til et slags mål på den måten også, men kanskje ikke med et resultat som er ideelt…

De aller fleste skulle ønske nettsiden hadde vært klar i går!

Vi begynner gjerne litt sent på selve prosessen, eller vi begynner uten noen klar formening om hva vi egentlig har tenkt å gjøre.
Det er som å stå i butikken når blodsukkeret er på et bunnivå uten handleliste eller en plan for dagens middag. Legg til et par slitne unger etter en lang dag i barnehagen eller tenåringsbarn som maser om at de skal bort denne kvelden og du må kjøre de – NÅ! Det blir ikke en hyggelig, smart eller spesielt sunn handlerunde av sånt. Og mest sannsynlig endte du opp med å handle varer du egentlig ikke trenger eller snop (for å fikse det labre blodsukkeret kjapt!) som du garantert angrer på litt senere på kvelden.

Nå er ikke jeg kokk eller ernæringsekspert men det er en viss likhet med en slik ettermiddag på dagligvarebutikken og en webside-prosess; ”Jeg skal ha en nettside” er utgangspunktet (”Jeg skal ha middagsmat” ville vært setningen i butikken) men det stopper liksom der. For hva slags nettside skal du egentlig ha? Eller mer korrekt; hva slags side trenger du?
Har du et domene klart? Hva med bilder? Vet du strukturen på innholdet? Hva med fonter, farger, logo, funksjoner…

Det er lett å starte med å bare bygge en nettside.

Men uten ordentlig mål eller mening. Uten en klar tanke om hva, hvordan eller hvorfor. Sakte (!) men sikkert (?) blir det en nettside tilslutt, men når du kommer så langt så er det ikke sikkert siden ble som du hadde håpet. Og da må du kanskje begynne helt på nytt.

Vi kan ikke alle være supergode på å planlegge. MEN vi kan bli litt bedre. Og til det trenger vi noen enkle verktøy. En oversikt. Noe håndfast vi kan følge.
Ett verktøy som kan gjøre en stor (!) forskjell, som kan gi deg oversikten og hjelpe deg til å ta de nødvendige avgjørelsene tidlig i prosessen. En sjekkliste. Et fysisk verktøy det er lett å bruke. Du får den her!

 

sjekklisten

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}