august 17, 2021

Jeg satt på kjøkkenet og jobbet da jeg snudde meg og så rett på en stor sommerfugl på vinduet. Aldri har jeg tenkt at en sommerfugl kan være så stor, nesten så det ble litt for nære. Sommerfuglen, selve symbolet på transformasjon, var den like vakker så nære?

kan det bli for nære?

Transformasjon fra avstand

Så står jeg der,
veldig nære
og ser på denne sommerfuglen.
Det slår meg at den en vakrest fra litt avstand.
Det er på avstand mønster og farger kommer til sin rett.
Kanskje er det også sånn for oss…?

Når vi ser oss selv, eller andre, helt nære
så ser vi detaljene,
ikke den store bragden. Ikke det som er større enn oss selv (eller større enn en rynke, et grått hår, en skjev tann eller en myk mage)..

Når vi ser oss selv, eller andre, fra litt avstand
så blir det rom til å spre vingene
til å fly
og transformasjonen blir så vakkert synlig.

🦋

Så ta et skritt bakover.
Spre vingene dine
Fly

Ser vi alt om vi står for nære ?

Når vi beundrer andre som vi opplever som suksessrike, vellykkede og flotte, så ser vi sommerfuglen fra avstand. Vi ser hvordan de sprer vingene sine. Skinner med alle fargene. Det er vakkert og magisk og vi kan tenke “wow”. Fra avstand så ser alt så vakkert ut. Vi ser ikke alt det det kanskje har kostet, og koster… vi ser ikke usikkerheten, kampene, det som ligger bak. Alt vi ser er resultatet. Akkurat som den sommerfuglen vi jo vet har gått fra en larve, via en puppe til å bli noe vakkert, så er det kun sommerfuglen vi ser, og som vi beundrer.

Men selv, selv står vi ofte for nære. Så nære at vi kun ser detaljene. Kun ser rynkene, de grå hårene, ei skeiv tann, kjenner på usikkerhet og noen ganger trøtthet. Og slik står vi gjerne dag etter dag, tett til speilet. Kanskje til og med midt i vår egen transformasjon, bare at vi ikke ser det for vi står for nære.

Så ta et langt skritt bakover. Så langt at du kan se deg selv fra avstand og så langt tilbake at du har luft og rom rundt deg slik at du kan spre vingene dine du også. Hva ser du da?

Alt kan transformeres

“Møt fantastiske Iisa Mari Persen fra Kjøllefjord i Finnmark!  I dette intervjuet snakker vi om hvordan alt kan transformeres. Hun forteller oss om sitt utrolig liv med mange opp og ned turer, om hvordan hun jobbet med sin uhelbredelige kreft og hvordan hun forandret sitt liv radikalt for å bli frisk.”

Teksten over er et utdrag fra intervjuet Jannecke Øinæs, Wisdom From North, hadde med Iisa Mari Persen. En samtale om nettopp transformasjon. Jeg legger ved link her så du selv kan se det.

Jannecke i intervju med Iisa

Mer om denne sommerfuglen, opplevelsen og perspektiver rundt transformasjon i siste episode som du finner under her.

Transformasjon er ikke lett. Det kan gjøre vondt, skikkelig vondt, og det er ikke alltid så pent heller. Men det er nødvendig. Det er det som ER transformasjonen. Enten om det er snakk om å møte egne frykter, endres som menneske, gi liv gjennom en fødsel eller endelig tørre å gjøre noe du lenger har drømt om. Som Iisa sier i intervjuet; alt vi ikke er født med kan transformeres!

Lytt til siste episode – om sommerfugler og transformasjon

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}