juni 15, 2021

Om en kake representerer det du står midt oppi, være seg en utfordring på jobben, noe privat, ungene eller bare at det regner (?!), i hvor mange stykker deler du den?

Hvilken kake står du midt oppi akkurat nå?

Se for deg at det du synes er litt utfordrende er som en kake. I hvor mange stykker er den delt?

Kanskje ser du på situasjonen som i sort/hvitt! “Det ER et drittvær”. Punktum. Da er det som om kaka maks er delt i to. Det finnes ikke flere sannheter.

Om babyen holder deg våken gjennom nettene (for det er noe babyer gjør;) ), er det slitsomt! Punktum. Eller kan kaka deles i flere stykker? Finnes det flere sannheter eller måter å se det på?

Mye av det vi går rundt og tror, og hvor vant vi er med å se situasjoner fra ulike vinkler, har vi lært fra vi var små. Jeg tror også vi drar det med oss inn i voksenlivet. Alt handler ikke bare om barndommen men også hvem vi tilbringer tid med i dag. Hva applauderes i venneflokken og hva blir sett ned på? Hva er holdningene på jobben og hvem lytter du til?

Gjennom hvilke briller ser du verden?

Tar du på deg et par mørke solbriller i et allerede mørkt rom, så blir svart…
Og uten solbriller på en strålende soldag, blir du gående rundt å myse. Det er ikke mulig å se alle detaljene rundt deg i noen av de situasjonene. Og sånn kan du gå rundt inntil du oppdager at det kan være lurt å ta av seg brillene inne, og ta de på ute i skapt lys. Logisk og samtidig så må vi erfare for å forstå.

Det kan være du går rundt med et par vanlige briller som ikke lenger passer øynene dine. Det gjør stadig vondt i hodet når du leser men du vet ikke at det er pga brillene. Inntil noen forteller deg det, fordi de selv vet hva det vil si.

Eller du kjenner deg litt «lost» eller på søken etter noe, uten helt å vite hva. Som å konstant gå rundt med briller i et farget glass som gjør at alt ser litt grøtete ut… Inntil du lytter til en lærer eller leser en bok som setter ord på det du opplever, og gir deg nye perspektiv (nye briller) på situasjonen.

Nyt den kaka i flere biter

Når vi lar oss inspirere og ta inn ny kunnskap og erfaring fra andre så kan vi både dele opp kaken i flere biter OG nyte flere av bitene!

Du kan velge! Hente visdom og innsikt fra ulike steder som vil gi deg ulike perspektiv. Et foredrag, en kunde, en lærer, en kollega, ungen din, naturen… Da kan du virkelig nyte kaken og velge hvilke stykker du vil spise.

Flere kakestykker gjennom dagen

Så gjennom resten av dagen i dag, legg merke til situasjoner der du automatisk går inn i en sort/hvitt tanke og se om det finnes flere sannheter. Står du fast, og det gjør vi alle fra tid til annen, så hent inspirasjon utenfra.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}