juni 21, 2021

Vi elsker å la oss inspirere, eller hva? Det er jo derfor du har konto på Instagram og Pinterest. Eller klikker deg inn på annonser til ting du overhode ikke trenger, men som ser så fint ut på bildet. Inspirasjon til hvordan lage den perfekte sommermaten. Inspirasjon til hvordan skape drømmehuset. Inspirasjon til å bli bli bedre i å bruke feks Instagram som en del av markedsføringen. Jeg er stor tilhenger av å la oss inspirere!

For i ordet så ligger det ingen ting om å måtte gjøre, kopiere eller “dette er kritisk viktig”. Det handler kun om å se noe som du liker for så å koble det mot det du selv har og gjør. “Hm… kan jeg lage en lignende optin side?”

Inspirasjon, ikke stresse

Dette er så viktig, og noen ganger veldig vanskelig… Spesielt når det kommer til det som har å gjøre med bedriften din og idéen din som du vil virkeliggjøre. Når du er klar for å gjøre suksess, når du savner å kjenne at du har suksess med idéen din, så kan inspirasjon skape stress. “ah… må jeg gjøre DET også??!!” “ja men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal bruke Instagram! Jeg poster og poster men det skjer jo ingen ting!” Og så kan du grave deg ned i en god blanding av selvmedlidenhet og følelsen av å feile, igjen.

Er det én ting som jeg er sikker på så er det at de som faktisk lykkes, gjør også feil. Faktisk gjør de flere feil. Og de gjør de igjen og igjen. Det er bare det at de ser ikke på det som feil. De ser på det som læring! De feiler ikke, i egne øyne. De prøver, tester, finner ut om det gir resultat eller ikke, for så å justere. Og så reiser de seg igjen, hver gang!

Det må være gøy

Hvis alt du gjør føles som et ork og all såkalt inspirasjon får deg til å ha mindre tro på det det gjør, så er det på høy tid å slå av telefonen!

  • Bestem deg for å gjøre noe helt annet en hel dag
  • Koble deg på idéen din igjen – hva er det den egentlig handler om HVORFOR er den så viktig for deg?
  • Hvem eller hva vet du alltid får deg tilbake “on track” – som har tro på idéen din? – Oppsøk det, om det er å være ute i naturen, en venninne eller en mentor.
  • Hva er det du klikker på år du feks er på Instagram og Facebook? La deg inspirere (!) til å gjøre noe lignende, med det du har for hånden. Du trenger ikke nytt utstyr, nye plugins, ny assistent eller finne ut av alt nå i dag. Du kommer langt med hodet og idéen din.

Og mens jeg skriver dette, så dukker følgende sitat opp;

“Don’t be pushed by your problems. Be led by your dreams” – Ralph Waldo Emerson

En gang for mange år siden solgte jeg annonseplass i en almanakk (? ja helt sant 😉 ) Da hadde annonsørene et bitte lite felt, i en A5 bok, til å få oppmerksomheten til andre bedrifter i samme bygd…. Og den ene, bitte lille annonsen ble værende der til evig tid. Det slipper heldigvis du og jeg:) Selv når du har en helt lokal bedrift. For vi er alle på nett. Du kan poste og slette og prøve og teste. Igjen og igjen og igjen. Og da blir det mer gøy:)

La deg inspireres til å leke og tørre

lego lek
De tre eldste i lego lek for noen år siden ❤️

Hvorfor er lego fortsatt populært? Fordi ungene kan bygge alt mulig, for så å ta det fra hverandre og bygge noe helt annet. Igjen og igjen. Det gjør ingen ting om det første huset ikke ble perfekt, for det kan alltids bygges om. Å leke kan være dønn alvorlig mens leken pågår, samtidig som den er glemt så fort noe annet frister (inspirerer). På samme måte kan du ta det seriøst når du skal poste noe på nett som handler om å spre idéen din, uten å tenke at du feiler om den ene posten ikke fungerer. La deg da inspirere til å gjøre noe annet, tørre noe annet.

Som å teste ut Reels på Instagram. Jeg får fnatt av alle som danser og peker og ord som kommer flyvende inn fra alle sider, og scroller fort forbi. Samtidig så ble jeg inspirert til å teste det ut.. bare leke meg. Det er ikke verdens undergang om det ikke funker. Som å bygge det lego-huset, for så å rive det fra hverandre igjen.

Inspirasjon til tørre og til å forstå

Ofte er det noen underliggende som holder oss igjen fra å bli inspirert slik at vi kan føle den gleden. Det kan være frykt (fordekt som usikkerhet) som gjør at du tror du må forstå alt og alt må være helt perfekt før du kan gjøre noe som helst (være seg å dele en optin side eller legge ut en post på Instagram). Eller at du blir hard med deg selv når det du gjør ikke gir de fantastiske resultatene du trodde.

Hvordan vi forstå oss selv, hvordan vi håndterer oss selv (og omgivelsene) har en enorm påvirkning på hva vi gjør, og lar være å gjøre.

Så å la deg inspirere handler også om å gi deg selv muligheten til å lære. Til å lytte. Til å vende blikket innover…

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}