desember 2, 2015

Det er ett eller annet magisk med prosesser.

Fra idé til realitet. Jeg liker det.

Prosesser. Noe konkret skapes. Det krever litt ”blod, svette og tårer”.

prosesser

For alle kan komme opp med en god idé.

Det er ikke få brilliante ideer som har dukket opp i samtaler jeg har hatt med diverse gründere. Men magien skjer først når ideen får bein. Når det settes handling bak ordene. Og det krever sin mann og kvinne å gjøre akkurat det.

I November har jeg fått jobbe med to slike idéer som nå er virkeliggjort. Og begge handler om lansering av Event. Det er ikke daglig kost. Og desto mer gøy!

“Blod, svette og tårer”

Det har kanskje ikke vært ”blod og tårer” men kanskje litt ”svette” i disse prosessene for mye står på spill når man skal ut med et event; Når er riktig tidspunkt å publisere? Hva må på plass i forkant? Er all info fra foredragsholdere på plass? Teste betalingssystem? Funker bestillingsprosessen? Er bildene i tråd med budskapet? For mye eller for lite tekst? Og hva nå når siden er lansert?

En idé er kun avhengig av ditt hode. En tanke. Og en tanke kan være helt fri, uten begrensninger.
En idé som skal virkeliggjøres er avhengig av både ditt og andres hode. Med begrensninger. Det handler nå om din og andres tid (når kan ting være ferdig? Hva er deadline? Er deadline realistisk? Hva vil det kreve av meg i tid? Har jeg satt av nok tid?) Det handler om din og andres kunnskap (hva kan jeg gjøre selv og hva må jeg be andre gjøre for meg?). Det handler om systemer (hva trenger jeg? Og har jeg det jeg trenger eller må jeg skaffe meg nye systemer?) og det handler om hvordan systemene fungerer sammen (WordPress + Landingsside Plugin + Betalingssystemer + Listebyggingssystemer + kontaktskjema)

Her er mitt favorittsystem til nettsider som bygges med WordPress

Thrive Content Builder – til å designe både salgssider, optinsider og andre landingssider.

Samtidig er det ikke alle ideer som skal eller bør settes ut i livet. Iallfall ikke på én gang. Ikke fordi ikke alle ideene er gode men fordi hver idé trenger din fulle oppmerksomhet for å fullføres 100%.

(da er det lurt å ha en et sted du skriver opp de ideene som skal gjennomføres, på sikt. Last ned dagsplanleggeren her).

Kronglete stier gir flere opplevelser

Så var det dette med prosesser. Ting skal få lov til å modnes. Det finnes en start og en slutt (målet) men alt i mellom er stier som skal tråkkes. Og de er sjeldent helt rette;) Noen av stiene er kronglete. Noen krysses. Noen er lette og andre mer utfordrende. Men en det hadde ikke vært noe gøy å gå på en sti om den var helt rett. For noe av magien i prosessen er det vi ikke vet. Beslutninger som må tas på strak arm der og da. Det kan være både krevende og frustrerende men vanvittig mye læring!

Hurra for Tone Aanderaa – Din private helsesøster og Maria Mork – Alt Er Mulig Coaching for at dere har turt å la ideen bli realitet. Å gå i gang med prosessene. Å tørre å stå i det ukjente men med blikket mot det endelige målet – hvert deres event vinteren 2016.

[one-half-first]
”Klar – Ferdig – Gå” – på Son Spa for dere som skal bli mamma og pappa.
Spa for gravide
[/one-half-first][one-half]
”Årets viktigste Date” – på Hotel Royal Christiania i Oslo for dere to som par.
Årets viktigste date
[/one-half]

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}