mars 24, 2020

Å sette oss mål er viktig. Og lurt. Uten mål blir vi lett surrende rundt “uten mål og mening”, bokstavlig talt. Men kan det være at målet noen ganger står i veien?

Vi skulle gjennomføre 2000m på romaskin. Det hører med til historien at jeg ikke har så mye erfaring med romaskiner. Det er mye “rykk og dra”. Ingen olympisk karriere mao;) Men jeg har plukket opp noen tips og hint denne vinteren som gjør at jeg begynner å få det til litt bedre. “Øvelse gjør mester”, eller iallfall bedre.

Budskapet handler dog ikke om romaskiner, eller hvordan ha best teknikk for å fullføre 2000m meter på 8 minutter. Det handler om å sette seg mål. Og hvordan målet i seg selv kan stå i veien for å i hele tatt nå målet..

Jeg er stor tilhenger av å sette mål. Ikke bare gir det oss et kart å følge og noe å se frem mot. Det gir også motivasjon, inspirasjon og en et nødvendig puff for å skape noe som helst. Men noen ganger kan målet, uansett hvor fint og flott det er, ødelegge alt. Noen ganger står målet i veien.

Dagsplan og Kaffe

Jeg har sett det igjen og igjen, hvordan målet står i veien

Den fine drømmen. Den geniale ideen. Som dessverre forbli en drøm og en genial ide. Hvorfor? Fordi målet er så langt fra der du står akkurat nå!

Hvis du aldri før har gått på ski med et mål om å delta i ett renn, så spørs det hvor mange turer du tar med følelsen av å være en Bambi på isen, før du gir opp. Hvis du da ikke…

…setter deg del-mål

Så logisk, men hva betyr det?

At du har fokus her og nå. Akkurat der du er nå. Hva kan du gjøre som potensielt vil lede deg mot drømmen og gjøre ideen virkelig. På sikt. Ikke akkurat i dag, men om noen uker, eller måneder.

Behold den store visjonen – den store drømmen. Hold den høyt! Se mot den så ofte du kan. Minn deg selv på hvorfor akkurat dette er viktig for deg. Og så gå tilbake til her og nå. (Mer om hva du kan gjøre når alle tankene er i hodet, finner du her)

Hva kan du gjøre i dag.
Hva kan du ha fokus på i dag.
Hva kan du utrette i dag.

Ny nettside? Nettbutikk? Eller nettkurs?

Og da handler det ofte om de små, konkrete men nødvendige gjøremålene. De stegene som faktisk bygger opp under den store visjonen og drømmen.
Som når du går med planer om å lage en nettbutikk. Da trenger du først ha en nettside. (Læringsvideo i hvordan du kommer i gang UTEN å gjøre alle de typiske feilene, finner du her)

Kjenne på egen kraft og forstå mer av hvem du er?

Eller du ønsker å trå inn i egen kraft – tørre å stå for den du er, med alle de egenskapene du faktisk innehar! Da nytter det ikke å vente på “en dag når…” – Du må faktisk sette av tid til deg. (Her inne finner du masse ressurser til nettopp det.)

Tilbake til romaskinen og de 2000m på 8 minutter.
Jeg holdt fokuset på hvert drag. Hvert fraspenn med bena. Jeg hold på fokus på hvordan hvordan jeg kunne få mest mulig ut av hvert drag. Teknikk. Pust. Kraften i bena.
Jeg kom i mål.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}