mars 19, 2015

Uredigert, usminke, rett fra skauen, bokstavlig talt.

[one-half-first]

[fve]https://vimeo.com/122638938[/fve][/one-half-first][one-half]

 

Å nå et mål handler om mer enn å sette seg et mål.

Selv om det er det første skrittet.

1. Hva vil du?
Sett deg et mål. Men spørr deg selv også hvorfor du vil oppnå dette målet. Det trenger ikke å være dypt og omfattende, men målet må gi deg en eller annen mening, eller følelse. Om så bare følelsen av av å “ha gjort det”. Poenget er; du må oppriktig ville nå dette målet.

2. For å oppnå noe må du gjøre noe!
Er målet å løpe 1 mil, så må du faktisk ut og løpe, om det så bare er 2 km de første ukene. Er målet å få ny nettside, så må du bestemme deg for hva slags side og begynne prosessen med å finne ut hvordan du skal få laget siden. Er målet å ha mer tid til egne prosjekter, så må du aktivt begynne å rydde unna det som tar for mye av tiden din. Og det er du som må gjøre det!

Dette er er den delen av prosessen som kan være tung. Den kan også være morsom og gøy (forhåpentligvis begge deler) men den vil også tidvis være krevende. Men et mål som ikke krever noe av oss, er det heller ikke så gøy å nå.

3. Det som skiller de som virkelig gjør suksess fra mengden er ofte dette siste punktet: villigheten til å justere kursen underveis:[/one-half]

Den store, lille forskjellen

Jeg har sett mange som mer eller mindre har gitt opp håpet eller drømmen fordi det de hadde planlagt ikke gikk på første forsøk. Eller ikke var villige til å gjøre endringer underveis i prosessen.

En plan er kun en plan. Den er ikke, og bør ikke, være hamret i stein.
La isteden målet være ledestjernen og planen kartet. Et kart med mange veier som alle leder mot målet. Og med stier som kobler veiene sammen, slik at du kan manuvrere deg etter terrenget.
Da vil også du en dag komme hjem og innse at du har løpet 1 mil.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}