juli 18, 2017

Håper du har en god sommer der du er! Men hva med alt det som står på ToDo-listen din?

Hva med alle ideene som du gjerne skulle ha fått gjort noe med før høsten begynner?

Kanskje har du som meg i disse dager en full Facebook og Instagram feed av "perfekte" feriebilder. Egentlig er det veldig hyggelig og jeg velger å tro at alle har det så fint som det ser ut som, men... (jeg har alltid et "men" på lager;) ) Jeg får flere tilbakemeldinger på at ferietiden kanskje ikke alltid er så idyllisk som vi gjerne liker å fremstille den, om du har din egen bedrift. 

Ferietid = kreativ tid

Vi blir gjerne kreative på sommeren. Det kommer en masse tanker og ideer på alt vi skal skape til høsten. Vi vet det er lurt å planlegge nå så vi kan være i rute. ​Samtidig skal vi jo kose oss maksimalt. Det er tross alt ferie. Da blir det lett konflikt. 

Mine 3 sterkeste anbefalinger denne sommeren

1. Hva er det du MÅ få gjort!

Og hva er mer i kategorien; "det hadde vært fint å få gjort", men det er ikke kritisk? ​For om du har fokus på haugen med alt som kun hadde vært fint å få gjort, så blir det stress.
Så hva er det du faktisk, og helt ærlig, du MÅ få gjort disse dagene?

2. Hvor mye tid kan du faktisk tillate deg til å sette av til å jobbe disse feriedagene?

Du har barn, familie og venner rundt deg hele dagen. Kosen blir erstattet av et hesebles sent på kvelden eller tidlige morgner for å få ting unna. Tid som du egentlig gjerne skulle brukt til å bare slappe av. Så vær ærlig med deg selv​; hvor mye tid har du faktisk til rådighet og som du er villig til å bruke?

Vi har det med å tro at vi har mer tid til rådighet enn vi faktisk har. Hvor mye tid har du egentlig disse dagene? Om du ikke skal sitte oppe halve natta....

3. Max 3 ting pr dag!

Hvis du ikke allerede har gjort det; Last ned Dagsplanleggeren!

Sett opp kun 3 punkter pr dag som du forplikter å gjennomføre. Ikke 5 ting, kun 3! Og husk at inkl i de 3 punktene så ligger det kanskje også noen private gjøremål. Som å forberede en middag med med gode venner senere på kvelden eller få deg en løpetur.

Det er sommer og ferietid. Vær litt snill med deg selv. Kanskje skal kun ett av de tre punktene være relatert til jobben din. Som å få tatt den ene videoen ved bryggekanten eller sendt ut den mailen. ​På den måten kan du unngå at bedrifts-målene dine går på bekostning av feriemålene.

Jeg håper dette var nyttig og av verdi. Last ned Dagsplanleggeren og så ønsker jeg deg en fortsatt fin sommer.​


Vil du lytte til video over som en lydfil?Klikk her for å laste ned lydfilen

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}