juli 14, 2016

Det finnes nyttårsforsetter og det finnes halvtårsforsetter.

NÅ er det tid for å sjekke kursen!

planlegge

Jeg er ikke noe stor tilhenger av nyttårsforsetter av typen løse utsagn om “i år skal jeg bli sunn og trene masse”. Det havner i samme kategori som å si til seg selv hver søndag kveld; “i morgen skal jeg slutte å spise snop”. Det går jo alltid strålende;)

Men jeg ER stor tilhenger av å sette seg mål. Om målet har en mening.

To ganger i året er det spesielt lurt å ta en sjekk på hvordan vi ligger ann; desember/januar og juni/juli. Det kunne kanskje like godt vært april og oktober, så lenge det er snakk om 6 måneder. 12 måneder er lenge. Mye kan og vil skjer på 12 måneder. Hva som var viktig og på agendaen din i desember/januar har kanskje endret seg litt i løpet av vinteren og våren. Uten en ny status-sjekk nå så kan det være du seiler av sted på feil kurs. Det er tid for å ta frem penn og papir igjen og dykke ned i det store spørsmålet; Hva vil jeg ha oppnådd og hvor vil jeg være innen utgangen av dette året?

plan

Mål er fint og lurt

Det er bare det at jeg synes det er vanskelig å sette meg mål. Det er mye jeg kan skrive opp som mål, men om det målet ikke er forankret i det jeg virkelig vil – noe større – verdiene min – så blir det tomt. Litt som de søndagskveld-indre-overbeisningene om en sunnere mandag. Men å jobbe og leve uten noe mål blir som å la seg selv flyte på en treflåte, uten årer. Spennende til tider, men allikevel… Jeg vil ha en viss påvirkning på hvilken retning jeg skal seile;) Og så det er noe magisk med å sette seg et mål for så å kunne se det blir gjennomført. Og det er DET dette handler om. Mål som du faktisk er villig til og ønsker å gjennomføre. Og så bare gjør!

Det som er det morsomme her er å gå tilbake 6 måneder, til årsskiftet. Hva satte du deg som mål for det halvåret som har vært eller for hele året? Hva er gjennomført? Hva er du i gang med? Hva ser du aldri ble gjort og spør deg selv; hvorfor?
Var målet for stort (i forhold til hva?) Eller var målet ikke noe du egentlig ønsket intenst eller var villig til å jobbe for?
Lot du målet ditt bli uviktig fordi det egentlig er uviktig, også for deg, eller fordi du manglet fokus og lot deg rive med av andres agenda (og dermed sørge for at andre når siden mål….)

Jeg satte meg ned i morges med halvtårsplanen min, skrevet i desember. Noen av punktene står der, uten mening. Jeg ser jeg hverken har eller kommer til å ha fokus på de i tiden fremover. De er ikke viktige nok. Men det jeg satte opp som pirret meg – som var viktig for meg og som jeg var villig til å jobbe for – de kunne jeg nå stryke ut som fullført! For en deilig følelse!

Å kunne stryke ut på listen som “fullført” – nesten magisk! Når DIN agenda har fått DIN tid!

Det er ikke størrelsen på målet som er avgjørende – det er det å se at det du skrev opp for 6 måneder siden faktisk er gjennomført.

Så handler det da om å sette seg store hårete mål og så jobbe skjorta av seg for å nå de?

For da blir man lykkelig?

Ikke akkurat;) Det handler om å være nysgjerrig på hva vi ønsker oss, for oss selv, for livet. Både konkret i jobben og i livet utenfor jobb. Hvem vil du være det neste halvåret?

Jeg har notert ned ord som gjør meg glad. Som jeg VIL! Hva VIL du, for deg, de neste 6 månedene?
Men for å komme dit må vi begge ta et valg i dag, og igjen i morgen – ta grep hver dag – sette oss mål som treffer nerven i oss og så gjennomføre. Om det er stort eller lite (og hvem kan bedømme det, egentlig?); skriv det ned. Korriger kursen ved å justere målene. Ved nyttår er det ny mulighet for å se seg tilbake og igjen korrigerer kursen. Mot nye mål.

kompass

Har du også lyst til å sette seil mot rett havn denne høsten?

PS: Halvtårsplanen sendes automatisk til deg om du legger inn navn og e-post for Dagsplanleggeren.
Du får den her.

Lykke til:)

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}