september 21, 2020

Da jeg var liten ville jeg bli skuespiller eller psykolog. Det var tanke på å kunne sette meg inn i et annet menneskets sinn og leve det ut (som skuespiller) som fascinerte meg. Tenk på alle historiene vi bærer på, hver og en av oss. Tenk å få ta del i de historiene! Å få kjenne på hvordan ulike liv oppleves, uten å måtte leve de i den virkelige verden. Eller forstå mer av hvorfor vi mennesker handler som vi gjør. Å finne svaret på hva som egentlig er meningen med det hele. Hvor mye av det vi sier og de valg vi tar som er forankret i vår egen historie, i vår egen frykt eller vårt eget ønske om å oppnå noe.

meningen med det hele

Det skal være en mening i det jeg gjør

Vi vil jo alle skape noe av verdi. At det vi gjør har en mening. At det er en mening med det hele – det livet vi lever. Det er bare ikke så klart alltid å vite hva det er som gir mening. Eller for hvem vi vil skape verdi.

Jeg tror de fleste av oss har gjort den feilen, om jeg kan si det; å leve i den tro at meningen med det hele ligger i det konkrete som den stillingen, den inntekten, det huset, den utdannelsen, den bilen…

Nei nei” sier du kanskje, men tenk over det. Hvor mange drømmer ble liggende på drømme-hylla fordi de ikke passet inn i et oppdiktet bilde av alt det konkrete (og perfekte)… Jeg tror det er så mye der ute, hos deg også, av ren skape-trang som bare ikke har fått kommet ut ennå. (Jeg har deler perspektiver rundt dette med drømmer i denne artikkelen, på engelsk)

For, for å skape noe, så må vi gjøre noe. Mulighetene kommer bankene på døren oftere en vi kanskje er klar over. Men muligheten ser ikke alltid ut som vi så det for oss. Den kommer ikke på sølvfat. Et sett med arbeidshansker er nok en bedre beskrivelse. Og ingen ting galt i det! For lite er så tilfredsstillende som å se resultatet av det arbeidet man selv har utført. Om det er å skrive den teksten som blir en blogg artikkel, luke i jorda som så gir blomster til våren, ta de x-antall opptakene av en video som tilslutt blir en salgsvideo eller male på det lerretet som til slutt blir solgt kunst.

Jeg var dør-selger

Jeg ble ikke skuespiller. Heller ikke psykolog. Når muligheten banket på døren så sto det ikke en studieplass på teaterhøgskolen utenfor, eller et klart svar på at psykolog studiet var tingen for meg. Det sto helt andre ting som en billett til Australia, et innblikk i både vestlig og østlig medisin, en jobb som treningsinstruktør, et spørsmål om jeg kunne sette opp en nettside, lysten til å lage min egen Dagsplan, fem barn og flytting rundt i både inn og utland. Alle disse mulighetene som ikke alltid gav mening da de sto der i døren, men som helt klart har vært en del av “meningen med det hele”. Alt sammen. Selv de to måneder som dør-selger (?). Det siste der er eksempler på en mulighet som gjorde det lett å finne ut hva jeg ikke ville drive med! Aldri så galt at det ikke er godt for noe 😉

Hva betyr det for deg?

Den som kan svare på hva som er meningen med livet… dog mange har forsøkt. Kan vi egentlig vite? Annet enn at meningen er å leve det livet vi er gitt. At universet skjenker oss muligheter som vi kan grip, eller takke nei til. Meningen er ikke alltid slik vi så det for oss. Og det kan være forvirrende. For hva når de muligheter som vi blir gitt overhode ikke passer inn i det bildet vi er opplært i å se verden? Eller sånn vi trodde alt skulle være?

Lykke er en snodig begrep. Samme med suksess. Noen ganger tror jeg vi glemmer å spørre oss selv; ja men hva mener jeg med lykke? Hva vil være suksess for meg? (ikke for vennene mine, foreldrene mine, partneren min, kollegane mine eller naboene. Men for meg!)

Jeg tror de begge henger sammen med “meningen med det hele”. At der du vil kjenne virkelig lykke, og suksess, er der du får skape i tråd med det du er ment å skape! Om du vil dypdykke ned i dette, så anbefaler jeg dette online eventet. Koster ingen ting annet enn tiden du setter av tirsdag kveld:)

Hvilke muligheter har banket på din dør?

Anbefales!

Event, på nett, tirsdag 17 november. Klikk bildet for mer info og gratis påmelding.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}