november 17, 2020

Eller er det du trenger å faktisk komme i gang?

Det er en tid for alt

Det er en tid for å hvile og en tid for å jobbe. Det er en tid for å være produktiv og en tid for å reflektere. Men hvor god er vi på å balansere det hele?

Hva når du sitter forran skjermen og listen over ting du skal gjøre er lang. Du trykker på tastaturet og forsøker å gjøre litt av alt, men det føles mest som du ikke får gjort noen ting. Hodet er tungt. Kroppen sliten. Men du pusher på videre. For det er så mye som skulle vært gjort! Og timene bare går…

Eller hva når du sitter og håper, drømmer stort og fabulerer. Dagene forsvinner inn i alle mulige gjøremål, men ikke noe som er direkte knyttet til den store visjonen. For du håper at noe bare magisk skal fikses for deg. At du brått skal få den tiden og inspirasjonen du venter på for å komme i gang. Og aller helst at andre skal gjøre det for deg.

Vi er selv ansvarlige

Dette er den ubehagelige og samtidig viktige sannheten. Vi er hver og en selv ansvarlige! Ansvarlige for å balansere (mer om det her)

Når du kjenner skuldrene er faretruende nærmere ørene og produktiviteten er på et lavmål. Når du allikevel pusher videre og sitter klistret foran skjermen i et slags håp på å magisk få energi og kreativitet. Det er da, akkurat da, det er på tide å ta en pause! Mest sannsynlig trenger du ikke lange tiden, men du trenger noe. En pause fra skjermen og arbeidsoppgavene. Frisk luft, uten å sjekke mobilen. Øynene lukket med musikk i ørene. Rett og slett gjøre noe helt annet.

Om du fortsatt går rundt og venter på det perfekte tidspunkt der du har nok tid, penger og energi til å komme i gang. Om du gjerne snakker lenge og vel om de store visjonene, starter litt i alle ender samtidig, men har en tendens til å prioritere alt som er gøy og hyggelig fremfor det som er litt vanskelig. Da er da det er på tide å bryte den idéen ned i konkrete oppgaver og gå i gang. Du trenger ikke bygge Rom på en uke, men gjør litt, hver dag (mer om det her) Ikke vent. Bare start med noen få men konkrete oppgaver. Hver dag! Bare sånn kan idéen bli virkelig.

Det er tid for å gjennomføre

Uansett hva idéen din er. Uansett hvor stor den er, om den er helt privat og personlig eller handler om bedriften din – det er tid for å gjennomføre.

Og for å gjøre det, trengs balanse.

Når timene foran skjermen blir så mange at du glemmer kreativiteten, så gjør noe annet! Gjør det du vet gir deg ny inspirasjon.

Når alt annet hele tiden blir prioritert foran det å gjøre noe som vil skape fremgang med idéen, så sett av tid til å ta tak! Ikke vent. Begynn nå. Det er så små steg som skal til, men de er vesentlige.

Du kan laste ned Dagsplan her, for hjelp til å fokusere, eller sikre deg full-versjonen her.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}