juni 6, 2022

Rekk opp hånden om du kjenner deg igjen i at det å starte opp og drive en bedrift kan være overveldende.

Rekk opp hånden om du kjenner deg igjen i at hver gang du får strøket noe fra ToDo-listen, så har du samtidig lagt til minst tre nye ting.

Du jobber og jobber…

I hodet surrer det konstant. Alt du skal gjøre, må gjøre, burde ha gjort, blir sagt det er lurt at du gjør… Du forsøker å få en slags kontroll over listen din, samtidig som du skyver på det du egentlig vil gjøre, fordi alt annet tar så mye tid.

Det vi setter fokus på – det skaper virkeligheten vår

Rekk opp hånden om du kjenner deg igjen

Alt så bra ut på utsiden. Jobben som webdesigner og coach/mentor. Masse fine kunder og spennende prosjekter. Nok å gjøre. Allikevel…
Jeg følte jeg aldri fikk prioritert det som bare var mitt. Det var hele tiden andres agenda som fikk oppmerksomheten min. Om noen sendte meg en e-post kl 23 på lørdag kveld, så svarte jeg de samme kveld. Det var et jag i å please og hjelpe alle andre. Og jeg følte jeg aldri kom meg ovenpå.

Den berømmelige veggen

Når du kan lukte murpussen, så er det på tide å stoppe opp. #møteveggen Click To Tweet

Når du dunker hodet lenge nok i den berømmelige veggen så er det på tide å innse at NÅ er det tid for å gjøre noe annet. På tide å velge en annen retning. For den veggen brytes ikke ned ved at du står der og dunker hodet;)

Når ting er som mørkest..

så dukker det gjerne opp løsninger og veier ut.
Jeg har brukt ordet “redningen” om Dagsplan. Det er kanskje et voldsomt ord, men det var sånn det føltes. Fra alle andres agenda til min agenda.

ToDo-lister uten prioritering

ToDo lister kan være fine de, men de har det med å hele tiden bli lenger og lenger… Du starter på toppen og prøver desperat å jobbe deg nedover, eller du begynner et sted tilfeldig midt på listen. Velger deg ut det som er morsomst, tar kortest tid eller er lettest å gjøre. De oppgavene som faktisk vil ta deg mot målet, de skyver du på. For ToDo-listen gir deg ingen prioritering.

Dagsplan

Prioritet og agenda for måneden som ligger foran deg.
Prioritet og agenda for uken som kommer.
Prioritet og agenda dag for dag.

Hva kan sette meg ut i dag? Og hvordan vil jeg håndtere det?

Hvis vi bare starter dagen og bare tenker oppgaver, så kan vi lett glemme at livet kan komme i veien. Følelsene våre kan komme i veien. Eller andres følelser kan kludre det til for oss. Og hva gjør du hvis du egentlig hadde tenkt til å få gjort masse i dag, for så å få spørsmålet; “Kan ikke du bare gjøre det her for meg … ?” Er du da forberedt på å håndtere det?

Hva kan sette meg ut i dag? Det spørsmålet kan gjøre deg forberedt på å kunne håndtere det uforutsette. Slik at du kan holde deg på den kursen du hadde bestemt deg for å holde deg på. Og hvordan vil jeg håndtere det? Det spørsmålet gir deg et valg. Et valg til å bestemme deg hvordan du vil reagere. Hva du vil prioritere. Det gir fokus.

Dagsplan

Få oversikt over de store prosjektene

Og bryt det deretter ned i hva du skal og vil gjøre denne måneden, denne uken og viktigst; dine Top3 prioriteringer i dag.

Jeg er avhengig av Dagsplan;) men om du bruker denne eller en annen plan er opp til deg. VIKTIGST er at du får skrevet ned hva du vil, og hva du vil prioritere, i dag.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}