januar 8, 2019

Siste dagene har jeg stadig vært innom tanker av takknemlighet, undring, kjent på mange følelser og lurt på «hva skal skje i år da?

Jeg har reflektert over året 2018. Forsøkt å oppsummere seierene, feilene, læringen, innsikten, erfaringene. Takket for det jeg har fått, oppnådd og opplevd. Undret meg over sannheten om at det er lett å overvurdere hva som er mulig i løpet av en uke men sterkt undervurdere hva som er mulig i løpet av et år.

«I år» trenger mer enn en dæsj nyttårsforsetter

«Alle» går i gang med nytt år full av inspirasjon og pågangsmot. Nå skal jeg …. men så kommer andre uka i januar og så er du liksom tilbake der du var…

Jeg gjorde meg noen tanker rundt dette mens jeg gikk tur her om dagen.
Om du er OK med å høre meg snakke engelsk.
Om du er OK med at lyden ikke er perfekt fordi du bokstavlig talt er med meg gå tur, på stranden (lyden blir bedre litt uti sendingen så evt spol over de første minuttene),
lytt til denne podcast episoden.

Det er krevende å evaluere seg selv.

Men det som slår meg, etter å ha sittet en stund og tenkt og kjent og evaluert, er hvor sliten jeg blir. Det er godt og fint å tenke tilbake. Reflektere. Men også rett og slett utmattende og krevende..
Det slår meg hvor mye lettere det er å bare løpe inn i det nye året uten å snu meg tilbake.

Jeg har et rikt og godt liv. Det er så mye jeg dypt og inderlig er takknemlig for. Så det å sette meg flere store mål blir neste litt sånn; har jeg egentlig lov til å ønske meg mer??
Kanskje er det derfor jeg så lett bare løpet videre. Inn i året. Går i gang med oppgaver, akkurat som før jul.
Og det er fint det, men… det ligger alltid et lite spørsmål der; kan jeg gjøre ting annerledes, bedre, smarter og på en måte som gavner meg selv og familien min bedre? 

Når jeg snakker med andre, enten profesjonelt eller privat så er det så lett for meg å se hvor de kan vokse. Når drømmer og visjoner blir presentert så er det lett å se hva som absolutt er mulig og hvor de kan strekke seg lenger.
Men for meg..?

Vi lar oss inspirer av mennesker vi kan se opp til, eller hva?

Mennesker som har fått til noe. Som ser ut til å ha et bedre liv en oss. Som virker lykkeligere, mer suksessfulle. Som har eller er mer.

Så hvordan komme dit?
1. Bli klar over hva vi allerede har og er!
2. Bli klar over hva det er hos andre vi beundrer og gjerne skulle vært/gjort/hatt.
3. Bli klar over hvorfor vi legger merke til nettopp dette hos andre. (Kan det handle om en mindreverdighetskompleks, et dypt savn, et oppriktig ønske, en egenskap vi ser vi virkelig trenger å få på plass selv,  eller noe annet?)

Når vi ser dette så kan vi begynne å sette ting i system.
Det jeg og du ønsker oss, på hver vår måte og for hvert vårt liv, hva er det neste steget vi må være villige til å ta for å nærme oss?

Se for deg at du allerede har det.
Kjenn på følelsen av at du allerede har det.
Og så bestem deg; «jeg er villig til å …. » som det neste steget.

Så hva skal skje i år da?

I år skal jeg sette meg enda tydeligere intensjoner!

Jeg har begynt første steg med å skrive de ned. Ikke generelle nyttårsforsetter men hva jeg vil skal skje og ikke minst hvem jeg vil være dette året. Hva jeg da velger å si nei til. Hva jeg velger å si mer ja til. Hva jeg velger å gjøre mer av, og mindre av.

Neste steg er å sette intensjonene for i år. Og da må gjerne noe annet vike plass. Som gamle, ubeviste tankemønstre (a la «har jeg egentlig lov til å ønske meg mer?» 😉 )

For ja, jeg kan ønske meg mer. Og det kan du å. For å ønske seg mer er å løfte seg selv. Og når vi løfter oss selv, så drar vi med oss andre. Fordi vi blir bedre, på hva enn det er vi ønsker å bli bedre på. Det smitter. Det inspirerer. Både på privaten og i jobb.

Jeg vet jeg kan gjøre ting både bedre og smartere, for meg selv, for familien min, for de jeg jobber med og for. Og tro det eller ei; ett av de er å koble mer av. Koble helt av og ut. Fylle på med ny kunnskap, og visdom. Og være krystallklar på hva jeg vil med hver dag. Jeg kommer til å dele mer av det utover året.

Fortsett – les mer

Inspirasjon og flere tanker rundt dette med intensjoner og et nytt år kan du se i disse tidligere artiklene.
[one-third-first]

Blanke arkmed blanke ark

[/one-third-first][one-third]

 Hva er intensjonen din?skriv ned det du vil

[/one-third][one-third]

365 dager365 dager

[/one-third]

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}