mai 19, 2016

Hva er å være sann, ekte, autentisk? Går det overhode ann? Eller er alt en fasade?

Noen ganger føler jeg at jeg har blitt et «brent barn» som «skyr ilden». Jeg har sett noe av innsiden. Og alt som presenteres er overhode ikke gull og glitter. Så hva er egentlig sant?

Det som er sant, er det du selv legger i det som sant. Det hørtes kanskje ullent ut, men det jeg mener er; Om du liker det raw med møkk under neglene, så vil du også like og oppleve de som presenterer seg selv på den måten som nettopp autentiske. Motsattsen blir falskt. Men hva om det er nettopp det som for deg er sant? Om du selv fortrekker å være velkledd og ordentlig før du forlater huset om morgenen og hvor et lekkert, velholdt hjem er der du trives best? Da vil nettopp en lignende presentasjon kanskje være der du føler deg mest hjemme.

sann og ekte

Ekthet, på nett, handler ikke om å vise seg frem trøtt i tryne tidlig om morgenen. Å vise sin uperfekthet, for uperfekthetens skyld. Med mindre det treffer noe i deg og det er da du føler deg mest sann.
Like lite handler det om å kun vise frem en perfekt fasade, og selge den, om det ikke er ditt sanne liv.

Å finne frem til det å være sann, ekte og autentisk, selv på nett, er en prosess. Click To Tweet

Vi formes av de vi følger

Ettersom flere og flere prøver seg som (nett)gründer, så blir denne prosessen enda mer synlig. I usikkerheten er det lettest å følge andres spor. Kopiere, om du vil. Noen sier det handler om å kopiere (med positivt fortegn) de som allerede har suksess. Og for de fleste av oss så kan det være et trygt setd å starte men! (alltid et men;)) ikke gå deg vill i andres sannheter. Virkelig sann, ekte og autentisk kan du først bli når du tar noen av formlene du har lært men sørger for å være DEG oppi det hele.

Like mye som det kan være vanskelig så er det lett. Alt har som kjent minst fire sider;)
Sann og autentisk er du når du brenner for noe. Når du snakker fra hjertet. Klisje? ja! Men det er først da det blir ekte. Ikke bland inn kortene du ikke virkelig kjenner eller kjenner deg igjen i. Spesielt viktig er det når det kommer til verdier.

Legg merke til hvem du selv følger og liker på nett – enten om det er på sosiale medier og/eller nettsider; Hvem? Hvorfor? Hva liker du? Om du følger en person på flere platformer (sosiale medier, nettside, mottar e-post ol) – hva opplever du som ekte? HVORFOR liker du å følge denne personen?

autentisk på nett
Hva er for deg sant?

Dette er ett perspektiv på dette med sannhet og autentisitet på nett. Hva er din sannhet? Eller mer konkret; hvordan skiller du mellom det som er sant og det som er en fasade på nett?

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}