april 10, 2022

“Ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag” sier en setning. Er det alltid sant? Og hvordan kan du vite om en oppgave bør gjøres nå eller senere?

Om du foretrekker å lytte til episoden

En av de egenskapene jeg ser er vesentlige for å lykkes, uansett om det er i business eller privat, er å være villig til å gjøre det lille ekstra.

Det er som regel ikke kompetanse eller kunnskap i seg selv som står i veien for det meste av det du måtte ønske deg og gjerne vil oppnå. Det er det å prioritere, å sette deg intensjon for dagen, og så gjennomføre. Selv om oppgavene du skal gå i gang med er utfordrende og til og med kjedelige.

Gjør det nå!

Gjør det nå når du innerst inne vet at dette må og bør gjøres uansett. Du blir ikke i bedre form av å vente med å gå den turen bare fordi været ikke er det beste. Kundene dine sitter ikke og venter på deg når du utsetter å få opp den nettsiden (fordi den kanskje ikke er helt perfekt ennå) eller lar være å legge ut den posten på sosiale medier fordi det kjennes litt ubehagelig.

Få alt ned på papir!

Jeg lar dette stå som en overskrift fordi det er så vesentlig. Det du ikke skriver ned, blir ikke gjort. Inne i hodet blir det meste enten veldig komplisert, eller litt for lett. Det er først når du får tankene ned på papir at du kan sortere og få oversikt. Kanskje er ikke det du hadde tenkt å gjøre i dag så tidkrevende som du først trodde når du bare få skrevet ned konkret hva du skal gjøre. Og kanskje ser du samtidig at noe du tok litt lett på, faktisk må få mer av tiden din.

Dette er ikke noe jeg skriver eller snakker om fordi jeg har lest det et sted. Dette er noe jeg erfarer selv, hver eneste dag. 1,2,3 – på det fjerde skal det skje – Hvor 1,2,3 på mange måter symboliserer alle de små og store oppgavene som faktisk må gjøres for at målet skal nå. Selv sverger jeg til Dagsplan. Bruk den, en annen dagsplan eller notatbok. Så lenge det er penn og papir.

Vent litt – ta det senere

Så er det noen ganger hvor du har tenkt at noe må gjøres akkurat i dag, akkurat nå, hvor du isteden bør vente. Rett og slett utsette og ta det senere. Så hvordan skal du vite når det er tilfelle – når du bør gjøre det nå eller senere?

Hodet kan stå i veien for så mangt. Når vi har bestemt oss for å gjøre noe, så er det lite som er så irriterende som å bli hindret. Hvem har vel ikke blitt stående i stampe bak en traktor eller brøydebil akkurat når du tenker du MÅ rekke den treningstimen, den butikken eller det møtet. Hva hvis slike hindringer har en høyere misjon?

Jeg forkler mer i detalje i videoen og lydfilen over her, så la meg gi en kort forklaring her: Når du opplever at det du er i ferd med å gjennomføre – det du tror du MÅ få gjort akkurat nå – skaper en masse stress, og du i tillegg blir hindret, så kan det være et tegn på at du bør vente. Roe ned. Utsette den oppgaven. Og når det gjelder eksempelet med å bli hindret i trafikken; kanskje er den du er på vei til å møte også forsinket så det er ingen krise om du kommer 10min for sent.

Se videoen eller lytt til episoden. Jeg håper og tror det vil kunne gi noen nye perspektiver og forhåpentligvis gjøre det enklere for deg å vite når det er lurt å gjennomføre som planlagt og når du bør vente.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}