oktober 17, 2022

Er ikke sånne overskrifter både inspirerende og provoserende på samme tid? Selvfølgelig vil vi alle slippe å ha alt dette kaoset i hodet, men det er ikke så lett i praksis..

Fra kaos i hodet til ro i sjela

Dette er et sånt tema jeg kan snakke vel og lenge om, men denne gangen har jeg klart å fatte meg i korthet (videoen over her). Ikke verst når dette er noe jeg faktisk synes er super viktig og interessant!

For hvem har vel ikke sittet en mandags morgen med et hode som kjennes overfylt av alt som burde og skulle vært gjort, helst i går, men da var det søndag, men nå som det er mandag (eller onsdag eller lørdags, for den saks skyld) så koker det nesten over i topplokket. For det er så MYE! Og hvor skal du starte??

Det har nettopp vært høstferie, og midt i ferien tikket det inn en melding på telefonen, med et bilde, som gjorde meg veldig glad. Mer om det i videoen over her.

Kaoset sitter i hodet. Men det vi evner å tenke er ikke alltid sant..
Og det vi ønsker, er å kjenne på ro i sjela. Å ha kontroll. Å få gjennomført.

Fra hodet og ned på blokka!

I hodet blir det meste større, mer komplisert, vanskeligere og overveldende. Om noen da skulle være så uforsiktige å spørre deg, en litt for tidlig mandags morgen, om du er forberedt til det viktige møtet i morgen (eller du får en sms om at rørleggeren ikke kan komme som avtalt, eller du blir spurt om du kan passe tantebarn, venners barn eller barnebarn en kveld til helge), så renner det over i det berømmelige glasset. For det er FULLT i hodet. Og oppi alt så er du sikker på at det er noe viktig du har glemt!

For noen år tilbake satt jeg på kjøkkenet hos ei venninne. Hun var super stressa! Det var så veldig mye hun skulle ha fått gjort, i dag. Men hun satt der sammen med meg. Ikke så mye effektivt ble gjort, men kaoset var den samme og stresset var til å føle og kjenne på, selv for meg. Så spurte jeg henne; Hva sånn helt konkret er det du skal ha gjort?
Svaret kom i form av halve setninger, så jeg gav henne et ark og en blyant. -Skriv det ned. Alt det du har i hodet nå.

Det tok ikke mange minuttene før hun kunne legge fra seg blyanten.
Det sto en del konkrete oppgaver på arket foran henne. Ikke 50, som jeg kanskje hadde forventet, men 5-6. Jeg husker hun begynte å le.

Alt annet er bonus!

“Alt” det hun følte hun skulle og burde gjøre var helt reelle ting. Det var bare det at i det oppgavene kom ned på et helt enkelt stykke papir, så var de hverken spesielt tidkrevende, utfordrende eller vanskelige. Kaoset hadde på veien fra hodet, via blyanten og ned på papiret, smuldret opp. Nå satt hun med helt konkrete, fult gjennomførbare oppgaver foran seg.
Og ja, de fleste var fullført før dagen var omme.

Dagsplan

Mitt mantra er 3 (!) oppgaver som gis fokus og prioritering pr dag. 3 helt konkrete oppgaver som er full mulig å gjennomføre. Gjør du de tre tingene først, så er alt annet ren BONUS!

Og trenger du et nyttig verktøy, så er min anbefaling Dagsplan. Ingen dag uten! Og så er det veldig tilfredsstillende å kjenne bonus-følelsen, hver dag.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}