desember 16, 2014

“Legg noen store, gode planer for 2015. Husk å drømme – drømme stort”.

Vi vet jo det og det høres fint, flott og lurt ut, men;

hvordan unngå at drømmene blir luftslott?

Jeg ser det mer og mer; de som evner å drømme stort + legge konkrete planer + X er de som har størst mulighet for å lykkes.

Jeg har stort sett vært en “go with the flow”-person, og likt det. Tatt alle muligheter som har kommet, hvilket har gitt meg masse erfaring og opplevelser. Og det er gøy, til det punktet hvor jeg virkelig vil skape noe og ta kontrollen selv.

Å bli med den veien vannet renner gir en morsom dimensjon av uforutsigbarhet men samtidig blir man lett et “bytte” for andres agenda. For om det ikke er klart hvor vi selv vil, hvordan skal vi da kunne prioritere vårt eget og vår egen tid?

De som tørr å drømme og sette ord på drømmen er allerede et stort skritt nærmere realisering. Har du sagt det høyt, blir det mer virkelig, og litt mer forpliktende. Men drømmen alene tar oss ikke til målet. Til det trenger vi en plan.

X-faktor

Jeg har hatt et litt anstrengt forhold til dette med planer. Som om det setter begrensninger kontra muligheter. Men endelig har et nytt perspektiv festet seg; Planen er veien! Uten plan blir drømmen kun en fantasi. Med en plan blir drømmen konkret. Den får oppgaver og delmål. Den får innhold og mening. Og den pusher til …… handling!

De som evner å drømme stort + legge konkrete planer + X er de som har størst mulighet for å lykkes. X = handling.

Jeg har hørt manges fantastiske drømmer. Nydelige drømmer. Gode drømmer. Drømmer som vil gjøre en forskjell. Jeg har også sett planer. Ideer som er konkretisert og delt opp i delmål. Men der mange faller ifra er X; å handle.

Å handle vil si å gjennomføre. Ikke i skippertak. Ikke bare mandager eller i januar. Men hver dag. Merk deg det; hver (!) dag.

Å handle vil si å holde blikket mot målet – bruke planen til å navigere og så fysisk styre deg selv i riktig retning via konkrete handlinger hver (!) dag.

Er målet ditt å få opp ny nettside eller nettbutikk i 2015?

Lag deg en plan, helt konkret; hva må du finne ut, og innen når. Hva må du ha klart, og innen når. Hvem skal du kontakte, og innen når. Hva må du selv lære, og innen når.

Ta aktiv handling hver (!) dag som tar deg nærmere målet om ny nettside: Ring en du har notert du skal ta kontakt med, kladd tekster, skriv tekster, få noen til å se igjennom tekstene, kontakt fotograf, bestill domene, sjekk ut designere, lær deg wordpress, finn ut mer om listebygging, sjekk andres nettsider. Én ting hver dag. Da vil du se hvordan det som for litt siden var en drøm, en idé, raskt kan bli virkelighet!

Trenger du gode, enkle tips til hva du trenger for å sette opp nettside? Skriv inn navn og e-post i boksen under så får du tilgang til noen av mine tips umiddelbart.

Hva synes du er den største utfordringen med å legge planer og gjennomføre?

Del i kommentarfeltet så gir jeg deg mine innspill.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}